mitt hjärta!

det var det värsta jag gjort. numera kommer jag vara livrädd för att gå till veterinären. zach hade ont i ögat och gillade inte när de pillade i det. såklart var de tvunga till det - annars hade de inte kunnat hjälpa honom. så för att kunna hälla i färgvätskan (som skulle avslöja var såret på ögat var) så var vi tvugna att hålla honom stilla. jag fick hålla hårt hårt i bakbenen, en sköterska höll huvudet och veterinären försökte komma åt att hälla vätskan i ögat för att kunna studera det. och zach skrek, skrek, skrek. hela kroppen ryckte, han slogs för livet. han var så otroligt rädd, jag har aldrig sett honom sådan. han hyperventilerade, försökte i ren desperation bita i sköterskans händer. de fick sätta munkavle på honom och då började han hyperventilera och skrika ännu högre. jag höll i bakbenen och hörde hur det knakade när jag tvingade dem att vara stilla fast de var alldeles stenhårda för att han spände musklerna så hårt. han bajsade på sig av skräck och rädsla och då brast det för mig också. hur fan ska man klara av något sådant!? varför kunde de bara inte ge honom lugnande? det hade blivit dyrare för mig, såklart. men nu kommer han för alltid vara LIVRÄDD för veterinären och det med all rätt.

till sist gav han upp. han kapitulerade i våra armar och det ända som hördes från munkavlens lilla hål där fram var ett ylande gråt. zach grät uppgivet och jag var förstörd. dock underlättade hans nedlugnande processen och veterinären kunde konstatera ett litet jack på undre fransraden och en rispa på hornhinnan. vi fick utskriven salva och en tratt och så fick vi åka hem.

när vi kom hem var zach ganska otrygg. han ville inte ha sin tratt (såklart) men var samtidigt jättetrött och försökte kämpa mot sömnen. jag satte mig i soffan för att han skulle kunna slappna av och han försökte, men vid varje utandning undslapp han sig ett litet gny. han var så otroligt olycklig! stackars stackars.
nu går det lite bättre, ögat kleggar och kliar och tratten är ivägen (kan inte gå i trappor, hoppa upp i soffan, nosa på träd.. den slår i allt!) men han är iallafall glad.zach jag älskar dig!!! det gör så ont att veta att jag inte kan berätta för dig att det vi gjorde hos veterinären var för ditt eget bästa. du kommer alltid att tro att de ville skada dig. och att jag inte gjorde något för att stoppa dem...
vovvarna | | 4 kommentarer |

hund till veterinären


zach har fått ont i ögat. vi vet inte riktigt vad det är men jag misstänker att han fick en rispa i ögat igår när han tumlade runt och lekte med sin dvärgznauservän yoggi.   nu rinner det och varar och gör ont så vi måste åka till veterinären. synd bara att det är lördag, för det innebär jour och mer än dubbelt så höga priser. bara undersökningen går på 1050. typiskt att han ska få en skada just såhär i julklappstider, så vi får verkligen hoppas att de kan hjälpa skrutten!!
vovvarna | | En kommentar |

yesterday all my troubles seemed so far away :)


jag, valona och alex hade mystjejkväll hemma hos alex igår. vi åt tacos och pratade om viktiga grejer!


efter maten cyklade jag bort till joels korridor för att joina mina öldrickande vänner.


jag & jonte på hg!


joel och mita


fina mattias & martin


efter att vi tagit den här bilden förbjöd vi mia att vara med på fler. hon blev helt enkelt för bra


tobbelasse drack en otroligt äcklig dryck - porter!

det var en riktigt glad och rolig kväll! fler sådana tack! sen fick jag som vanligt ett av mina ryck och var tvungen att åka hem vid halv två. jag har nån ticks som innebär att jag inte kan vara kvar på ett uteställe allt för länge. ingen aning om varför. puss!
glädje | | Kommentera |
Upp