min egen commander shephard

jag är en sucker för halvtöntiga hjältar. nerds melt my heart och har alltid gjort, vet inte riktigt varför men så är det. när jag skulle börja spela första mass effect fick man, precis som i många andra rollspels-spel, antingen välja en "färdiggjord" hjältesgubbe (med ett förutbestämt förflutet och ett bestämt utseende) eller göra sin egen. 85% av alla som spelar gör säkerligen sin egen, 100% säkert att JAG gör det iallafall, det är ju typ som sims ju. det negativa den här gången var att speltillverkarna hade "sparat" alla snygga detaljer till sin egen, förutbestämda gubbe, och vi som ville snickra ihop ett eget anlete på hjälten fick klara oss med bottenskrapet. ögon som tittade i kors, märkliga läppformationer, runda bäbishuvuden, you name it. jag gjorde det bästa av situationen och min kit shephard (som han fick heta, döpt efter kit walker, såklart) blev något av en rödhårig, plattnäsad asiat med pojkaktig uppsyn. jag kompenserade hans bristande snygghetsfaktor med ett fett ärr över höger öga och bam - jag hade min hjälte! var inte riktigt nöjd med hans utseende i början av spelet och ångrade till och med någon gång att jag inte tog "grundfejjan" istället (ajajAJ vad ont det gör att erkänna såhär i efterhand!). men: allt eftersom spelets gång fastnade jag mer och mer för min eminente commander. jag började istället gilla att han inte var den snyggaste jorden skapat och när jag tillbringat nära 30 timmar i hans sällskap var jag mer än nöjd - rent av störtförtjust - och APPLÅDERADE och hejade för mig själv (med goosebumps på armarna) när han klev fram ur citadellets sönderfallna ruiner på slutet. så maffigt! MIN kit klarade sig, räddade galaxen, gav dummisen ett värdigt slut.. osv. 

när jag nu skulle börja spela me2 var jag därför orolig. jag hade hört rykten om att det skulle funka att ta med sin karaktär från första spelet till 2:an men visste inte hur det skulle gå till, eller om det verkligen skulle bli snyggt att ha en gubbe skapad i me1-grafiken, inkastad i me2. så när jag skulle skapa en ny career och såg att det fanns ett alternativ förutom "create male" eller "create female" - import me1-caracter - fick jag typ goosebumbs igen. skulle kit klara sig igenom överföringen? jaaarå! när hans me2-deffade feja dök upp på teveskärmen kunde jag inte hålla mig utan glädjeskrek rakt ut, med armarna i luften. lättroad? haha. nöjd som fan iallafall. nu kan min rödhårige hjälte rädda galaxen än en gång ♥

DÄR! där är han!!! ser ni? (de hade dock skippat att kopiera hans fulsnygga ärr över högerögat, wtf?!)


1)                             2)                              3)

1) andra pussen på bloggen idag. måste ha att göra med att mattias är borta och jag inte har någon att ta ut mina pussar på? 2) yäääääaaah commander shephard yäääah hähä 3) den fula uglyfejjan spelet har designat åt en. en sur blandning av ben stiller och neo i matrix? no thanx inte när jag har min egna fantastiska commander shephard!

fifht fleet out.
tevespel | | 2 kommentarer |

hjärngröt

sitter och försöker knåpa ihop några rader om mass effect men det gååår fan inte. om det har att göra med att jag är grötig i hjärnan efter att ha skrivit uppsats i två timmar eller om det kan härledas till att jag numera är osäker på hur jag ska skriva om spel är oklart. klart är iallafall att det får vänta, kanske till senare idag, kanske ännu längre. därmed inte sagt att jag INTE tänker skriva om det! jag har en del synpunkter som måste ut, på ett eller annat sätt. 

men nu ska jag belöna mig själv som har skrivit klart uppsatsen (WOHO!!) med att börja spela mass effect 2.. så himla himla peppt!!
tevespel | | En kommentar |

good news

PHU. nu är vi tillbaka från veterinären. för en gångs skull fick vi en vettig veterinär som jag fick förtroende för, en tjej som det verkligen kändes att hon ville hjälpa till och hitta felet. innan tycker jag att många har vacklat i förtroendet, flera gånger har jag gått därifrån och känt mig lurad, både på pengar och på viktiga upplysningar. men hon jag hade idag svarade på alla frågor, gav mig råd och tips och ville verkligen hundens bästa (och inte företagets). NÖJD! fick reda på att zach antagligen fått en sträckning i ryggen och att det alltså inte är diskbråcket som spökar. alternativt att det kunde vara urinvägsinfektion så det ska jag hålla uppsikt på. en veckas strikt vila och smärtstillande medicin på recept, inga hopp och fortsatta lyft i trappor och så vidare. piece of cake, det här klarar vi!nu är det dags för mig att ta tag i uppsatsen (har inte börjat än). den ska bli KLAR om det så ska ta hela natten. puss!
vovvarna | | Kommentera |
Upp