vi kan fortfarande inte skriva tenta

woa. igår fick vi ut hemtentan i pa3. det är den sista tenta jag skriver på lärarprogrammet - förutsatt att den blir godkänd förstås. och det tvivlar jag på att den blir. återigen har jag slarvat med att läsa litteraturen under kursens gång och sparat allt tills nu. vilket innebär att jag lägger otroligt mycket tid på att läsa istället för att skriva, och de meningar jag får ner på pappret är ganska ihåliga och innehållslösa även om det är snygga ord. 

fem år har jag gått här och fortfarande gör man på samma, felaktiga sätt. så himla illa. 

sex sidor har jag skrivit än så länge iallafall. det är första uppgiften som är klar och då har jag två uppgifter kvar som kräver minst lika mycket plats vardera: egentligen typ mer. och det vore ju ålrajt, om det inte var så att vi är begränsade till 10 sidor. FUUUUUUUUUUUUUUUUUUuuuu

så här kände vi idag:

jag är den eminenta fotografen. mita är den eminenta döende studenten. we're stuDYING, helt enkelt. för att citera en facebookbild micke hade lagt upp.

nu är jag hemma för jag har tvättid 16-19. måste verkligen verkligen tvätta, har inga rena trosor. haha. ikväll blir det carbonara, så jäkla gott. är värd det efter dagens tentaslit. puss!
vardag | | En kommentar |

om växter och så

det är helt underbart att jobba på en skola som den här. praktiska inriktningar och folk som sliter utomhus, med trädgårdsarbete eller med djur. idag har jag köpt med mig en bukett påskliljor hem, liljorna kostade en krona styck! och på köpet fick jag dessutom en citronmeliss. sen att jag var tvungen att googla växten för att se hur den ska skötas/vad den kan användas till/hur man gör är ju en annan femma. skulle jag byta arbete så skulle jag nog vilja jobba med växter. jag har inte gröna fingrar men har märkt att jag älskar att plocka med och lukta på blommor och det räcker väl i längden tänker jag. haha. 
vardag | | Kommentera |

lews

jag sov så sjukt dåligt inatt. drömde om att jag var lews therin kinslayer och således the dragon reborn, utplacerad i en lärarsituation på min vfu-skola. med de jobbiga, tjafsiga eleverna. och jag var fullt medveten om att någon av dem skulle mörda mig om jag inte var tillräckligt duktig. hela drömmen var en salig blandning av 1) kursuppgiften med olika vfu-dilemman som jag skrivit och skickat in strax innan läggdags och 2) boken jag läste innan jag somnade. jag vred och vände på mig och vaknade och kollade på klockan minst sex gånger. tvi vale. 

nu vill jag egentligen inget hellre än att däcka i soffan men jag har andra grejer som jag MÅSTE ta tag i först: 
- hitta ett bra recept på kalops och sedan börja koka den
- LÄSA NATIONELLAPROV-LÄRARHANDBOKEN och titta igenom tillhörande cdskiva
- rätta elevernas arbeten så att de får tillbaka dem någon gång!
- städa läggan inför kommande hemtenta och arbetsvecka

får se hur mycket jag hinner. kalopsen är ju min lunch så den är inte okej att missa, och np-grejerna måste prioriteras för vi ska börja med dem imorgon. så det så. 

& om ni undrar varför jag inte börjat med sakerna än så vill jag påpeka att jag alltså tillbringat förmiddagen på universitetet, på ett lamt seminarie. joråsatte.
vardag | | Kommentera |
Upp