min sista halva hundralapp la jag på något värdefullt

oj. going in for den tuffaste månaden hittills. betalade just räkningarna och har en femtiolapp kvar den här månaden. femtio kronor!!! satte då visserligen in 2000 kr på matkontot för att inte behöva oroa mig för krubb, men ändå. femtio. gosh. 

men på ett sätt är det bra. det blir helt enkelt en vit månad.

vit från alkohol.
vit från skräpmat. 
vit från onödiga inköp. ja från några inköp alls nästan.

eller, igår handlade jag faktiskt. det var innan jag visste hur kritiskt läget med pengarna var men även om jag vetat om att jag använde upp halva min sista hundring skulle jag nog ha genomfört köpet ändå. det blev nämligen det här:böcker! såklart böcker! alltid dessa böcker! jag är tamejtusan en bokoman. 


här är böckerna jag kom över på myrorna och på vad det andra stället nu hette. missionskyrkan? erikshjälpen? dunno. de hade iallafall halva priset (!!) på sina redan asbilliga böcker! köpte alltså följande:

Christine av Stephen King - ska vara  hans första roman har jag för mig och ska väl också vara ganska bra har jag för mig? Återstår att se. Den kostade 10 kronor egentligen men jag fick den för 5 och det står redan ett namn i, så jag ska skriva dit mitt där under sen <3 den köptes av en tjej 1989 förra gången. 

Blåst av Erlend Loe - förra gången jag läste Erlend Loe (naiv.super) så skrattade jag mig igenom hela boken. Så otroligt underbar. Hoppas på samma sak med den här! 15 kr på Myrorna.

Tre böcker i en samlingsutgåva av Ira Levin, 5 kr. Alltså vet egentligen inte någonting om författaren och boken är anskrämligt ful men en av berättelserna i utgåvan är Rosemarys baby och det är väl en allmänt känd skräckklassiker? Så jag tänkte att det vore roligt att läsa den. 

Den gröna milen av Stephen King. Herregud vad den här mannen har skrivit böcker! Gav 5 kronor för den och är himla pepp på att börja läsa, det var bara förra veckan som Pierre laddade hem filmen och ville att jag skulle titta men som jag dissade pga sorglig (hatar drama och sorgligheter) och pga ville läsa boken först. Så hittade han den, på kokbokshyllan (?) (där jag inte ens bemödat mig att slänga en endaste blick pga totalt ointresserad) och jag blev överlycklig. Verkar inte läst överhuvudtaget heller utan helt orörd och i fint skick.

Hannibal av Thomas Harris, dvs del 2 efter The Silence of the Lambs! Nu är visserligen den här på svenska men ändå, för 15 kronor hade den nästan kunnat få vara på rumänska.

De Utvalda, del 1 av Kristin Cashore, en sån där ungdomsroman som jag gått och småklämt på under längre tid men inte fått mig själv att köpa just för att de oftast är så himla dyra. Hittade den här för 20 kronor och sedan halva priset, så en guldpeng. Den fanns på rean för 79 kronor. Jag köpte den för 10. Är jätteglad och den är hittills jättebra!

Och i mitten på bilden ligger Nattens Dåd av Dennis Lehane. Är så glad att jag hittade den. 15 kronor fick jag betala för en bok av min favoritförfattare. Det är svårslaget.


detta är med andra ord helt fantastiskt. jag förstår inte hur människor kan skänka bort böcker och jag förstår definitivt inte hur de flesta av böckerna kan vara orörda och olästa. det är ju skatter! berättelser, liv, små egna världar som gömmer sig i varje bok. det är så häftigt! 
 
böcker | | Kommentera |

Bokrean 2014

Häromveckan kom Angie på världens bästa ide: att vi, den dagen då bokrean startade, skulle vara där när de öppnade kl sju och sedan äta frukost tillsammans någonstans. Sagt och gjort, en så bra ide kan man inte dissa. Så idag ringde klockan vid sex och två motsträviga hundar tvingades ut på kissrunda i gryningen. Eftersom jag oftast börjar på eftermiddagen är de bortskämda med sovmorgonar, och även den alltid så morgonpigge Zach var inte speciellt styv i korken vid sexsnåret... Sedan lämnade jag hemmet på fastande mage och tog bussen in till stan. 


Så här mörkt och fint var det då, och jag var såklart tvungen att knäppa en bild pga jag ser inte gryningen så ofta och sen är det ju också ganska ovanlig med solstrålar så här års. 

Mötte upp Angelica och hennes kompis Anna som jag fick äran att lära känna och tillsammans styrde vi kosan mot akademibokhandeln. Och det fanns faktiskt en del fynd att göra! Det är visserligen inte alltid jättebilligt, och jag som ogillar hårda pärmar och storpocket blir lätt besviken på att det bara är såna format som är på rean, men ptja samtidigt vet jag ju att det är för att bli av med det överskottet som rean ens existerar så jag är inte den som klagar. Fick tag på följande bokskatt efter en del väljande och vrakande och även visst bortsorterande: 


Överst från vänster:
- Trollkarlens hatt, av Tove Jansson. Jag utökar min Muminsamling med ytterligare ett mästerverk (det svåra ligger alltid i att bestämma sig för vilken jag ska välja den här gången)
- Sherlock Holmes, The Complete Illustrated Novels, av Sir Arthur Conan Doyle. Måste ju läsa om herr mästerdetektiv nu när jag snöat in så mycket på honom tvspelsmässigt, tänkte jag. 
- Gudfadern, av  Mario Puzo. Fantastisk film måste ha en ännu mer fantastisk bok, det finns inget annat. 
- Ru, av Kim Thúy. Läste om den hos Niotillfem och blev sugen på den nu när jag fick syn på den. Förhoppningsvis är den lika bra som Sandra säger. 

Till vår förtjusning visade det sig att det var 4 för 3 så jag fick Muminboken gratis! Kan ju inte bli bättre. 

För att avsluta morgonen (och kicka igång dagen) skulle vi sedan gå och äta frukost någonstans. Angie hade kollat upp Scandichotellet och de visade sig ha frukost för 105 kr, vilket känns otroligt värt om man tänker vad det ändå kostar med kaffe och macka på random café. Nu fick vi nybakat bröd, äggröra och wienerbröd till kaffet i vilka mängder vi ville för i stort sett samma pris!  
Mums!

Sedan skulle Angelica jobba så jag och Anna gjorde sällskap till bussen. Nu är jag hemma hos hundarna igen och ska snart ut på morgonpromenad. Eller ja, förmiddagsdito. Himla fin start på den här dagen, helt klart! Puss!
böcker, vardag | | En kommentar |

ett styck kravalentine

jag var på kalas i helgen. så här såg det ut på instagram:


jag och johan gjorde sällis från stan och vi missade INTE bussen som tur var, även om det var förjäkla nära


vi möttes upp hos jesper och åt vår traditionsenliga tacopaj som linda icke traditionsenligt hade bakat den här gången. så himla underbart att återse alla, mitt fina gäng <3


under fulvinsrundan lyckades vi agera som allra jobbiast pateter hos den här stjärnan aka elbsklingen


hannes ska ju bli pappa (!!!!) så vi inledde vår PIPPA, dvs, pappa-hippa. här skålas det för den kommande farsan.


av någon anledning fastnade vi för det här med duckface under kvällen och jag har säkert femtio bilder på oss med ankminer på mobilen. får ägna ett helt inlägg åt endast det tror jag


duckface nr 2 (hahaha jesper!?)


någon form av duckface var tanken även med den här bilden men jag vet inte jag


och slutligen en bild från gasquen. det blir ju ofta så, att man främst hänger i gasquen. men jag och stein tog tag i det och drog med ett gäng till dansgolvet, är stolt över oss.
vardag | | 2 kommentarer |
Upp