KARPATHOS 2014 - del 2

ok, tänker nu fortsätta göra er avis med hjälp av bilder från vår charterresa, hehe. det här blir ett långt inlägg för om jag inte lägger ut typ alla bilder som finns kvar nu så finns det risk att det aldrig blir av. så det är bäst att passa på. försökte lägga in bilder som jag INTE redan lagt ut på diverse andra sociala medier, men vet inte riktigt hur jag lyckades med det. nåväl, se och njut och avundas:


en bild från en av kvällsbufféerna någon gång under veckan. olivia ska just hugga in på efterrätten och är därför peppad. marie tvålar in sig med den för familjen granath ständigt obligatoriska handdecinfektionen.


en kväll när vi allihopa hängde i hotellbaren fick vi serviötern att ta kort på oss! det roliga är att han visst lyckades strunta i david, och att vi inte ens märkte det. david satt alltså i en stol bredvid pierre. 


frukost utomhus!


alltså detta <3  ville spara känslan i en liten burk som man kan öppna i slaskiga februaritider och njuta av


lunch med tzatte, pompa och bärka = bästa lunchen


en av två utflykter som jag och pierre tog oss för under veckan: vi gav oss ut för att leta efter någon form av arkeologisk utgrävning (?) som det skyltades om i staden. vi hittade den inte.


men vi hittade ett fint berg att ta kort ifrån!


och vi fick oss en bra promenad i den grekiska landsbygden. alltså. så himla vackert.


sedan slog vi oss ner på ett café och tog oss en välförtjänt mythos. kan lätt ha kvalat in som veckans bästa.


olivia i kvällsdiset på balkongen innan buffen


vin & öl & fin person


dör SÅ SNYGG <3


...och eftersom jag var den enda som fotade (typ) så fick jag själv ansvara för att våra efterkommande ska förstå att även jag var med på resan med hjälp av halvfåniga selfies. denna bok var iaf sjukt bra!


försökte ibland få pierre att fota men det resulterade bara i bilder likt den ovan. "nej vänd på kameran och ta bilden på bredden så att de funkar på blogg.." *klick* = fail


men fick iaf en pussbild <3


frukost med dessa. haha omg


fler bilder som illustrerar det sköna i att vara ledig, läsa böcker, äta chips och bada


utflykt nummer 2! vi hade spanat in ett gäng grottor som vi gärna ville undersöka lite närmare. det svåra var att avgöra hur långt bort de egentligen låg, de var en bit ut på klippan som ni ser i bakgrunden


men vi tänkte att äh vafan, vi testar väl helt enkelt. vi får vända om det blir för jobbigt! och jag fick i vanlig ordning fota mig själv för att bevisa att jag också var med


promenad i stekhet hetta men för denna natur skulle jag kunna gå hur långt som helst. nästan.


vi genade över någon form av tomt (oops) och kom ner till en strand med ett reningsverk (?). därifrån gick det som en vandringsled upp i bergen mot grottorna (som ni ser en bit upp i sluttningen på bilden)


vi började gå i trapporna


..och kom aldrig fram till grottorna men däremot till den här! en liten, vacker, enslig kyrka låg bortglömd och ensam mitt inne i skogen! hur fint som helst ju!


kyrkan hade den här utsikten <3


på kvällen var jag tröttare än tröttast så jag packade in mig i morgonrocken man fick på hotellet (LYXXXXX!!!!) och la mig och läste ut min bok. kan vara världens bästa känsla. vill tillbaka exakt till det här ögonblicket typ helst av allt från hela resan. haha.


nästa morgon testade vi nytt snacks med pizzasmak. fick underkänt av alla utom olivia.


testade hotellets restaurang som lunchställe sista dagen och blev förvånade över hur bra det var och bittra över att vi inte gått dit tidigare. haha.


tog ytterligare en bild på mig med bok men mest för att illustrera att jag påbörjat en ny. en bra, lättläst och snabbsmält deckare som jag kan rekommendera!


david fyllde år sista kvällen så jag snackade lite med herrarna i serveringspersonalen som i sin tur ordnade allsång och handklapp till "happy börfday for yo" i ren torteringsanda. 15-åringen fick sedan gå lös i en fiskedragsaffär och välja drag för 30 euro samt dricka sin första (lagliga) red bull på en bar. bästa kvällen.


sedan vaknade vi i ottan sista morgonen för att fara hemåt igen och det var det!
 
vardag | | En kommentar |

osorterat

lite tankar, känslor och grejer som trängs i skallen på mig just nu, ungefär lika osorterat här som inne i den grå klumpen:

>> lyssnar på mott the hoople efter att ha läst om dem i förbigående i deckaren som jag just plöjer (polis av jo nesbö om ngn undrar)

>> borstar håret med hundarnas pälskarda eftersom jag glömt min egen hårborste i linghem och har någon form av lättare fobi för att gå med vått, oborstat hår. 

>> hade först ångest över kommande jobb men kom sedan på att jag jobbar en timme kortare än vanligt idag och blev glad igen. 
 
>> klär mig finare än vanligt eftersom jag efter jobbet ska gå och äta, dricka en bärskeblask och sedan gå på bio med julia. vi ska se "The fault in our stars" eftersom vi båda har läst boken nu under sommaren och båda älskade den. typiskt bra och mysig grej att göra med sin soul sistah.

<< bär på en konstant oro över knölarna i zachs rygg. MÅSTE boka in veterinärbesök snart. har iaf lagt undan pengar till det, så steg 1 är avklarat. 

>> hoppas på fint väder i helgen och att pierre vill följa med och tälta på en ö i en sjö i borensberg med lok-gänget. vill han det innebär det att jag kan komma hem och komma till jobbet till kl 11.45 på söndagen. annars ser det mörkt ut för min deltagar-chans.
vardag | | Kommentera |

KARPATHOS 2014 - del 1

pierres mamma marie fyller 50 år i år och ville bjuda sin lilla stora familj på något speciellt - en resa till karpathos i grekland! och eftersom jag gjort kapet och kammat hem storpotten (dvs pierres gunst) så räknas jag till familjen och fick därför följa med! helt fantastiskt ju.


här är vi hela gänget minus pierre (som bara gjorde miner och därför till sist inte fick vara med) på flygplanet! vi hade platserna allra längst fram vilket var lite najs. prio till toan och sådär liksom.


det första vi gjorde när vi kom fram (runt klockan 13) var att begrunda den jättefina utsikten från hotellrummet. alltså detta!!!


här är vårt rum :)


innan vi gick ner till havet för bad och sol så gick vi för att äta lunch på en av de närliggande tavernorna. grekisk sallad ofc! 


första ölen...


.. och andra dagen = mer öl.


hej hej här är vi och vi har det oförskämt bra!


för jag menar kolla utsikten. så obeskrivligt vackert och härligt. vi spanande in några grottor på bergsluttningen där på andra sidan som vi bestämde oss för att undersöka någon gång under veckan. om vi orkade.


another day, another lunch. olivia, tzatziki och pommes frites med majonnäs!


tre syskon som badar i poolen.


syskontorn! en gång försökte vi ha mig med på mitten också men vi ramlade hela tiden innan vi alla hunnit resa oss ordentligt. typiskt.


en dag gav jag mig ut och sprang! det var himla varmt men väldigt häftigt. karpathos är inte så turistexploaterat så nästan direkt utanför hotellområdet hade folk höns i trädgården och hästar gick lösa. så fint!


tänk att bo såhär liksom. det där berget besteg jag btw! och ramlade på vägen ner och slog upp knät. det har inte läkt än :(
glädje | | En kommentar |
Upp