obehag och nervositet

 
jag var i min nya butik igår och "praoade", eller testarbetade, eller spanade in läget, eller vad man nu ska kalla det. mest för att lära mig hur det ser ut där, hur allt fungerar när man jobbar i en galleria och vart man typ slänger skräp. men också för att hålla i arbetsintervjuer. fyra stycken nervösa personer skulle jag intervjua (tillsammans med lovisa som tur var) som första del i mitt nya, kommande arbete. herregud. vi blev minst lika nervösa som dem men kunde ändå köra good cop, bad cop (omedvetet!) och turas om att ställa frågor och fylla i för varandra. så det gick ganska bra ändå. nu återstår det värsta: att ringa och berätta för dem som inte är aktuella för tjänsten att vi valt bort dem. tror jag ska maila istället. ta den fega vägen ut.


buiken kändes mycket finare än vad jag mindes den. lovisa har gjort ett fenomenalt jobb. ändå är det väldigt mycket kvar att göra. och en hel del förändringar som krävs för att det ska kännas som rätt arbetsplats för mig. jag ska göra en lista med allt jag vill ändra/förbättra/linköpingifiera (för vår butik här i stan är så jävla bra) och så ska jag försöka skrida till verket. känner mig dock himla otillräcklig. har fått en känsla i magen av att jag inte kommer klara av detta. hoppas känslan förändras till det bättre när jag väl börjar. men lovisa berättade om alla stammisar som kommer in, om all sexism hon får ta (och oftast viftar bort), om alla konstiga människor som tror att de kan bete sig hur som helst. och jag mår så dåligt av att höra det. jag blir rädd för jobbet jag ska ta över. hur gör man för att tackla sådant? suck. kunde inte sova inatt pga alla tankar som maler runt i hjärnan. hoppas, hoppas, det blir bra det här.
vardag | | Kommentera |

JAG HATAR ATT PYLONA! - en resa till Åland

Häromveckan (typ förra?) var det dags för mig och mitt fina Linköpingsteam att bege oss ut på resa! Vi hade nämligen vunnit en tävling med vår butik och fått 5000 kr att göra något skoj för. Beslutet föll på SPA-kryssning. Haha, båtar är ju speciella men vafan tänkte vi, det är alltid kul att komma iväg och göra något tillsammans. Så att ingen står kvar i butiken och har tråkigt medan de andra far iväg på skoj. Nu blev det tyvärr så ändå, Lollo hade tenta och blev kvar. Eftersom det inte gick att boka om resan drog vi med oss Magda (istället för att fara med ett tomt säte och en tom hyttplats) - så de som for var alltså jag, Marielle, Magda, Peter och Lucas. På väg upp mot Stockholm var vi stressade för vi hade räknat lite fel med tiden och insåg att det kunde bli knapert att hinna med båten om vi inte hittade en parkering ganska snabbt. Vi som satt i baksätet kunde dock inte göra så mycket åt saken utan ägnade oss istället åt positivt tänkande samt snapchat.
 

Peter agerade Välmenande Vuxen på resan upp och lånade ut sitt 3DS till oss barn i baksätet när det började bli gnälligt. Vi tävlade i Mario Kart och Mega Man tills vi alla blev åksjuka och var tvugna att titta ut istället. 

I Stockholm var det storm, så vägen från parkeringshuset (som låg precis bredvid båten så vi hann!) blev vi dyngsura. En liten hint om vad som komma skulle kan man säga, dvs i väder-väg... (ps pinen på Magdas jacka har hon fått av mig! Garrus <3)Väl på båten gjorde vi oss snabbt i ordning (torkade håret osv) innan vi begav oss upp till restaurang-våningen. Vi hade visst förbokat 3-rätters (!!!) så vi var nöjda och glada. Grabbarna beställde dyrt vin och jag och Magda billigt och så snodde vi extra bröd när inte serveringspersonalen såg någonting och betedde oss allmänt icke-oklanderligt. 


Vi var nämligen, med RÅGE, de absolut yngsta på hela båten. Medelåldern låg på kanske 60 och då tar jag i (nedåt). Haha. Men vi bestämde oss för att HA KUL ÄNDÅ och inte låta oss dras ner av det faktumet! Det blev nästan roligare på det här viset för då beblandade vi oss inte med pöbeln utan hängde i vårt lilla gäng hela tiden <3


Efter maten besökte vi taxfreen och köpte med oss diverse dryck samt snacks och bosatte oss i Peters och Lucas hytt. De hade mest plats eftersom de bara hade två bäddar. 
 


Marielle drack mumin-läsk <3 Vi andra hade köpt varsin "Fucking Hell", som ni ser visas upp så vackert på bilden. Vi tänkte att det var en fin öppning för kvällen.Efter att ha spelat ett 4chan-kortspel från min mobil i kanske två timmar (lite minnen: "Jag HATAR att dricka.. Fan!!! JAG HATAR ATT PYLONA!!", "derp", Magda som var tvungen att prata i Caps Lock, min fina M&M-hatt, Peters gentlemannamässiga uppträdande) bestämde vi oss för att det var dags för karaoke. Tyvärr tog den slut precis när vi kom fram så vi gick in i barnrummet och hackade datorerna istället.Sedan gick vi in till discorummet, och i samma stund som vi äntrade salen klev Lasse Stefanz upp på scenen och alla panchisar började dansa!

 
WÖÖÖÖ LAZZE STEFANZ WÖÖÖÖÖ

Vi beslutade oss för att inte vara sämre och svängde våra lurviga tillsammans med alla 70-taggare. Tills Lucas blev ivägknuffad av en sur gubbe som ville mucka gräl. Då fick det vara bra och de fick ha sin dansbana ifred. Vi bestämde oss för att natten var över och förflyttade oss till hytterna. Ungefär i samma veva började båten gunga nåt så djävulskt, men vi skyllde det på att vi var fulla.


Nästa morgon var det TUNGT. Magda hade redan erövrat toaringens rike twice och kunde inte göra annat än stanna i sängen. Båten gungade fortfarande något fruktansvärt och även om det ser lyckligt ut på bilden var det lite annorlunda känslomässigt. Av allt jag plockade till mig fick jag i mig plättarna och en korv. Marielle fick i sig mer men inte fick det stanna kvar i magen inte. Förbannade himla båt.


Vi hade ju liksom spa inbokat hela förmiddagen! Det var sjukt nära att jag inte tog mig dit men när jag tänkte på att vi ju faktiskt vunnit detta (och pga är ju snål) så släpade jag mig dit ändå. 

 
ÅÅÅH önskar så att jag hade mått bra här och kunnat njuta :(( För det var jättefint med panoramautsikt över vattnet, bastu, badtunna, pooler, vindruvor och juicer. Och massage såklart. Jag tog mest min massage och en dusch och sedan var jag tvungen att springa ner i hytten igen :( Frös som en gris på bilden.

 
MEN mycket av bedrövligheten gick över till lunchen! Båten kom in på lugnare farvatten och det slutade gunga. Våra magar lugnade ner sig och började istället knorra pga matbrist. Sån tur att vi hade buffe bokad då! Det fanns till och med öltapp och vintapp men den enda tapp-ra av oss var Lucas, vi andra vågade inte utmana våra ledsna magar med alkohol. Så trist återigen! Men maten var fantastisk <3

 
Lucas var den som fick ut mest av hela resan. Han var fullast men minst bakfull. Han blev inte åksjuk och kunde gå på två massage-omgångar (för han fick Magdas tid eftersom hon var däckad pga sjösjuka). Han åt mest mat och njöt som allra mest av efterrätterna. Han somnade i solstolen inne på spat medans han åt vindruvor direkt från kvisten. Han var den enda som drack vin till lunchen andra dagen. HAN HADE PRECIS EN SÅN RESA SOM VI HADE FÖRESTÄLLT OSS ATT DET SKULLE BLI, haha. Verkligen tur att iallafall någon hade det fenomenalt <3

 
Efter buffen gick vi på musikquiz och underhöll oss, men vi vann ingenting tyvärr. Det var fantastiska priser: en ny kryssning för två (för det var man ju så sugen på såhär dagen efter) och Marianne-godisar med kaffe-smak (urk). Haha. 

Sedan gick båten i land och vi kunde stiga av. Trots sjösjukan var det fantastiskt roligt, vilka underbara människor jag har i min närhet <3
glädje | | En kommentar |

Woman inherits the Earth <3

Idag är jag ledig igen. Sov nästan till elva imorse och har sovit riktigt gott i natt för en gångs skull. Vanligtvis går jag upp och kissar närmare fem gånger per natt men inatt var jag nog bara uppe en. Och inte fick jag ont i ryggen heller! Praise the lord eller nåt. 

Här är en bild på mig och Luring från alldeles nyss:


Två sekunder senare så försökte jag peppa honom att titta in i kameran men han tolkade det som att det var en uppmaning för att springa ut och skälla på balkongen och då uppstod kalabalik för en stund. 

Har inget speciellt att dela med mig av egentligen så radade upp lite onödiga facts (som sen spårade ur lite):

--> Jag tar jättemycket leverpastej på smörgåsen. Alltså ett paket (bredbar, scans ugnsbakade, mkt viktigt) räcker i kanske max tre dagar om jag äter mackor varje morgon (och ibland även på kvällen). Pierre brer kanske en tredjedel så mycket på sina mackor och kan inte låta bli att påpeka min leverpastejsmängd (dock ej på elakt vis, obs). Men alltså. Jag betalar gärna för leverpastejen själv så länge jag får ha hur mycket jag vill för annars är det inget att ha. MAN MÅSTE HA MYCKET LEVERPASTEJ. Och det brända uppepå? Det får hundarna.

--> Jag tycker om att bada. Eller, snarare, jag ogillar starkt att duscha. Det är tråkigt och tar onödig tid från livet där man kan göra roligare saker istället. Då är bad bättre för man kan göra någonting samtidigt som man blir ren. Exempelvis läsa bok. Men jag gillar bara badet så länge som vattnet fyller på. Tycker liksom att ljudet är rogivande. Det blir så tyst när man stänger av. När badet är fyllt ligger jag kvar max (!!) tio minuter. Ofta kortare. Pierre kallar mig för slösare och miljöförstörare (dock ej på elakt vis, obs) som slösar vatten på det sättet. Det är sant.

--> Jag tycker inte om att se på film och det är, konstigt nog, något jag tycker är JOBBIGT. Att jag inte gillar det, alltså. Det är liksom en så "lätt" grej att göra som par för att tillbringa tid tillsammans. Att bara slå på en film. Och man kan ju tycka att jag bara borde "deal with it" och liksom titta, för hur svårt kan det vara, men jag kan på ärligt inte tänka mig något tråkigare/värre/mer irriterande att tillbringa min tid med. Samma som med duschen: _slöseri_ med tid. Jag har inte obegränsat med tid på den här planeten, så varför ska jag ägna den lilla mängd jag har åt att titta på ett medie där kvinnor får ca 2% utrymme i genomsnitt och där jag blir tilltalad when to cry och when to laugh (musiken tells) ALLTSÅ JAG FÖRSTÅR INTE. 

...Men igår fick jag välja film. Jag valde JURASSIC PARK. Det är en av mina all time favs och igår såg vi den med 3D. Jag får förbannat ont i huvudet av 3D men just JP var värd det. Jag har funderat lite på varför jag gillar Jurassic Park så mycket, och kommit fram till följande:
- Dinosaurier
- Ingen överdriven kärlekshistoria där de två huvudkaraktärerna måste bli kära bara för att handlingen typ "kräver det": okej, de är kära, men det görs inte till någon stor grej. De är liksom ihop och that't that. Inget överdrivet valsande för varandra.
- Det må vara få kvinnor med (2 stycken för att vara exakt) (mot 8 killar i the main plot, fan asså) MEN de är två fantastiska personer. En forskare som är exptert på utdöda växter (OCH feminism) och en liten tjej som är DATORHACKER <3
- Denna quote:

<3

Vi kan ju iallafall konstatera att jag verkar gilla att göra listor. De sakerna som punktades högst upp är saker jag har funderat på eller lagt märke till på sistone. För att få ut dem ur huvudet kändes det som en bra grej att skriva ner dem. Hehe. Har även funderat på följande: att så många vänner gifter sig/skaffar barn nu? Att man säger att man "funnit den rätta".Det är ju bara bluff och båg. Den man skaffar barn eller gifter sig med är lika mycket den rätta nu som den första pojkvännen i högstadiet kändes som den rätta då. Hade man haft pengar/tillgångar/varit där man är i livet NU fast då hade ju barnet kommit då istället, och med den pojkvännen istället. Tror kärlek är lika djup på alla plan och i alla stadier, det handlar bara om att livssituationen tillåter mer nu. Eller ja, såklart en inte hade varit redo för barn i åttan men jag tror inte att det går att hitta den rätte eller att den endast finns en rätt. Det finns flera. 

Det tänkte jag iallafall på när jag badade igår. Men nu: slut på tankeverksamhet. Tror jag ska spela sims. 
vardag | | Kommentera |
Upp