Boktips 2

Här kommer ytterligare ett boktips-inlägg med böcker som jag är sugen på att läsa. Förhoppningsvis är det någon annan som också hittar en eller annan bok i högen som verkar intressant. Jag älskar om man lyckas inspirera andra till att hitta nya världar att upptäcka och nya karaktärer att bli kär i/intresserad av/bunden vid <3. Böcker alltså. Gudagåva. Och om någon tycker att det är för mycket böcker eller för mycket text, utgå ifrån omslaget! Del ett i att fastna för en bok handlar ju alltid om hur den ser ut, hur ytligt det än kan låta. Så scrolla igenom inlägget och se om det är något omslag som tilltalar dig extra mycket och läs sedan beskrivningen!

 
Descent: En bok om en man som bevittnar ett mystiskt föremål som faller ner från himmelen och som han sedan inte kan finna information om på internet vilket leder till förvirring. Är det någon som döljer det som pågår? I beskrivningen till boken i sci-fi-bokhandelns katalog beskrivs boken som Nick Hornby blandat med UFO:n vilket låter magiskt i mina öron.
 
House of Secrets: Lite Narniaklingande ungdomsfantasy med tre ungdomar som finner en gång till en annan värld i sitt nya hus. Huset är byggt av en gammal ockultist som med största sannolikhet gömt hemligheter här och där i sin skapelse. 
 
Sea of Shadows:  Två tvillingar, Moria och Ashyn, arbetar med att föra osaliga andar till sin sista vila. Uppdraget utför de årligen i De Dödas Skog. Ett år stöter de dock på fler faror än väntat och äventyret tar sin början. 
 
The Shambling Guide to New York City: Zoe antar ett nytt jobb på ett reseguideföretag där hon ska skriva guider om olika städer. Men för vem? Det uppdagas att kunderna till reseguiderna är de odöda.

The Year of the Ladybird: Året är 1976 och en ung man vid namn David lämnar studentlivet bakom sig för att möta världen. Han antar ett jobb på ett sommarläger där hans uppgift är att se till att alla har roligt, hela tiden. David drabbas av skräckfyllda syner och tankar och lägret börjar präglas av rasism och politiska spänningar. 
 
The Secrets of Life and Death: Ett alkemistiskt mysterium och ett ockult mord för samman två tidsåldrar, och det polska hovet från 1585 blandas med nutida polisutredningar. 

A Natural History of Dragons: (Parentes: det finaste omslaget EVER) Om en kvinna som vigt sitt liv åt att lösa mysteriet kring drakar och deras härkomst. Boken är ett memoir tillägnat henne.

Lockwood & Co: The Screaming Stairs: En ungdomsroman om ett förtag som anlitas för att uppsöka och förinta spöken och gastar. Lucy får jobb hos Anthony Lockwood och tillsammans tvingas de anta sin farligaste utmaning någonsin. (Ungdomsromaner <3)Den nya människan: År 2014 har barn slutat födas. Mänsklighetens fortplantning står still. Några år senare börjar dock barn komma till världen igen: men de är annorlunda än tidigare. De skriker inte, leker inte: de bara iakttar. Efter att Rakel av misstag dödat ett av barnen inser hon att de är en fara för mänsklighetens existens. 
 
Metro 2033: Boken om det kärnvapenbombade, övergedda Moskva och förlagan till tvspelet med samma namn! Människorna har tvingats flytta ner i tunnelbanesystemen och jorden går inte att leva på längre. I Moskvas tunnelbanor samlas människorna i mindre samhällen och inleder nya politiska ideologier och religioner. 

Beware the Wild: Sterlings bror uppslukas av träsket i skogen bortom det lilla Louisianska samhället och med ens är det som att han aldrig existerat. Tillsammans med en annan pojke som upplevt skräckscenarion vid träsket bestämmer hon sig för att ta tillbaka vad träsket fråntagit henne.

Alkemistens dotter: Svenskskriven! En alkemistdotter får i skiftet mellan 1700- och 1800-tal uppgiften att med hjälp av sina kunskaper förinta universum. Hon motarbetas av dunkla krafter och hennes uppdrag för henne på resa ut genom Europa och alkemins hemtrakter. 


 
Samtliga länkar leder till adlibris hemsida och respektive boks beställningssida. Där kan man läsa mer om dem om någon skulle verka intressant. Alla är inte utgivna ännu utan kommer under årets slut. Men alltså, så himla mycket spännande böcker det skrivs hela, hela tiden. Älskart <3
 
böcker | | Kommentera |

Sistahs in GBG, del 1

I Maj fick mina småsystrar varsin biljett till bokmässan i Göteborg i födelsedagspresent, och även om det kändes långt bort då så var dagen äntligen här i fredags och det var dags att åka! Jag och Josefina möttes upp på fjärrbussterminalen strax innan sex, med medköpt espressohouse-frulle, och inväntade bussen.


Så här peppade var vi när vi väl klivit på och fått lite macka i magen! Bus 4 You är trots allt förbannat skönt.


Jag fick välja platser och valde såklart sätena längst fram. Att titta ut = <3


Jose hade jobbat ett skräckpass på 15 timmar kvällen innan och hunnit få cirka 2 timmar sömn innan resan... Så hon somnade ganska fort. Rätt välbehövligt.


Så småningom kom vi äntligen fram och mötte upp med syster 3, och tillsammans for vi iväg till hotellet. Mektagonen hette det och låg något utanför enligt beskrivningen men alltså, det var helt perfekt. Några minuter med spårvagnen bara. Här är vi i hissen på väg ut på första eftermiddagens äventyr!


Det blev shopping, men den har jag knappt några kort på. När vi blev hungriga följde vi några skyltar in till en restaurang med engelsk approach där man beställde i baren. Hamburgare och öl för 125, inte så illa pinkat! Och världens mysigaste stämning också. Fem av fem plommon.


Jullebulle med bärtz <3Vi bad en av servitörerna ta en bild och detta är resultatet.... Jag ser ut som en jäkligt nöjd Jabba de Hutt och Julle och Jose blundar/skrattar/är suddiga. Årets bild.Vi förflyttade oss under kvällens gång och hamnade utmed Avenyn på ett ställe som hette Bryggeriet. Billig öl och öppen spis, sistah talk och chilinötter. Bra skit.
 
Morgonen efter var det dags för Bokmässan och Liseberg, men det får bli i ett annat inlägg för nu måste jag till jobbet. Au revoir!
 
glädje | | Kommentera |

Boktips 1

Igårkväll när jag kom hem från bokmässan och en hegs svullande i böcker och allt som har med böcker att göra (världens bästa helg för övrigt <3) så kände jag att jag var sugen på att läsa lite om... böcker. Hade nämligen snappat åt mig senaste katalogen från Sci-fi-bokhandeln och de är SÅ bra på att göra en sugen på olika böcker och att informera om de olika nysläppen som just gjorts. Så nu är såklart min önskelista på boksidan förlängd!

Tänkte beskriva lite kort vad var och en handlar om, ifall kanske någon annan blir sugen:


The Quick: Om en poet som försvinner spårlöst och dennes syster som kommer för att leta efter honom. Spåren leder till London och till hemliga societeter och hemliga, mäktiga klubbar.

Fiendish: En flicka har spenderat ett decennium inmurad i en källare. När hon en dag blir frigiven börjar sökadet efter sanningen och efter vad som gjort att hon hållts fången.

Servants of the storm: Dovey har förlorat sin bästa vän i en storm och sedan dess fått stark medicinering, men också börjat se märkliga syner. Hon beslutar sig för att avsluta medicineringen och se vad som är verklighet och vad som är undermedvetet. 

Magisterium - The Iron Trial: Första delen i en ny serie on en Hogwartsliknande skola och en pojke som likt Harry Potter får en kallelse dit. Det är bara det att han inte vill ha den. Han har gjort allt i sin makt för att inte komma in där då han enda sen han föddes fått höra att han ska undvika skolan pga farlig. 

 

The Hawley Book of the Dead: Två illusionister tillbringar ett magiskt liv tillsammans, tills det en dag är något som går fruktansvärt fel under ett framträdande. Familjen tvingas hålla sig gömd men nya hemligheter uppdagas i huset där de håller sig gömda... 

The Troop: Ett gäng scouter ger sig ut i skogen för att campa. En kväll besöks de av en ensam vandrare som inte verkar riktigt frisk. Snart börjar ett virus sprida sig bland pojkarna och långt ifrån alla ska komma hem igen...
 
Rivers of London: Första delen i en serie om en pojke som upptäcker en mörk del av sitt förflutna, en magisk del som sätter honom på flykt från sin egen familj.

Maplecroft: Om en tjej i en liten engelsk stad som alla är rädda för, eftersom hon mördat sina egna föräldrar. Men de var besatta. De var besatta och om de kommer tillbaka är hon beredd att mörda dem igen.
 
böcker | | Kommentera |
Upp