Utflykt till Skommartjärn

Idag for vi ut till en tjärn i dala-skogn för att fiska/plocka svamp/plocka bär/ba umgås med Dennis och Lisa som vi inte träffat sen Jerusalems förstörelse! Dennis ville egentligen fiska bäcköring men blev nedröstad och istället for vi till Skommartjärn. 


Precis bakom där vi stannade för att fiska och grilla var det en stor grotta där de tydligen brutit järn en gång i tiden! 

Grabbarna satte igång med att fiska medans Lisa och jag tog hundarna med oss och strövade i skogen istället. 

 Jag tog faktiskt en sväng runt hela sjön för att leta svamp. På vägen tillbaka fotade jag de andra i gänget ute på udden <3


Sen drog vi igång grillen och grillade lite körv!Pierre hittade en kopparödla (som alltid haha). 


Så började det ösregna men som tur var hade vi redan grillat klart så vi kunde packa ihop och fara hemåt igen. Fin dagsutflykt och nu laddar vi för bbq hos Pierres pappa ikväll!
vardag, äventyr | | Kommentera |

I Borlänge och har semester

Min semester har äntligen börjat! Eller ja den har hållt på i några dagar nu. Dessa har jag spenderat i Borlänge tillsammans med Pierre och hans familj. 

Vädret har varit lite sådär men det har inte hindrat den här lilla fyra-manna-familjen från att ge oss ut i skog och mark!


Det kryllar av blåbär! 

Lite svampar hittade vi iallafall uppe i bergebo :)


Och utsikten där uppe på berget är helt fantastisk. Hit är det alltså gångavstånd från Pierres familjs hus!


Ossi har lärt sig att äta (och kanske eventuellt att tycka om) vattenmelon 😂🍉

Puss och på återseende!
vardag | | Kommentera |

En ledig torsdag i Åtvidaberg

Jag hade ledigt idag istället för i måndags due to en anställd som hade ansökt om lite ledighet, och eftersom Pierre har farit hem till Dalarna så tillbringar jag mina dagar i linghem atm. Idag skulle Julia åka tillbaka till sitt jobb som kolloledare i Missmyra, så vi slog två flugor i en smäll och körde ut henne, samtidigt som vi passade på att ta en heldag i Åtvidaberg!

Skulle ta en helbild på samtliga i bilen men misslyckades grovt, främst pga 2 saker: 1) tompa och pappa syns inte 2) brudarna där bak har börjat asgarva för att vi alla satte oss redo att åka tills pappa svor att bakluckan ju var öppen så han fick gå ut och rätta till. Vi andra hade bara lastat in våra grejer och satt oss :)

Den andra bilden jag tog blev väl ca lika dålig men den får duga... så får ni själva tänka er Tomas där bakom mig. 

Vi lämnade Julia på Missmyra (har ingen bild på det tyvärr) och for vidare mot en loppis som pappa och mamma varit på tidigare och ville besöka igen. Vi kom dit vid ett, och tyvärr öppnade den onte förrän två, så vi fick underhålla oss under tiden! Vi tog en promenad...

...till solkanonen! Vet inte exakt vad den fyller för funktion men den smäller varje dag klockan 13 iallafall och är vacker att beskåda! 

Här syns den lite bättre. 


Sen besökte vi 2 stycken loppis innan det var dags för käk! Jag köpte två böcker (bla It av Stephen King) och Tomas plockade på sig serietidningar för 140kr men som vi sen fick för 30kr inklusive mina böcker: ett kap! 

Men nu ska jag sova. Eller ja, läsa, sen sova. Imorgon är det jobbdag igeeeeen.... Är så sjukt trött på det nu. Varje por skriker efter semester. Snartttttttt

Godnatt!
vardag, äventyr | | En kommentar |
Upp