Bonushunden och The Golden Compass

Idag har jag fått låna en bonushund! Louise kom förbi redan klockan halv sju imorse och lämnade över sin Caliber i min och Zachs vård. Han är en sex månader gammal Kleiner Münsterländer och världens sötaste, men största, lilla valp! 


Zach var skeptisk till en början men har lärt sig att komma till mig om det blir jobbigt, så kan jag hålla undan Calle och distrahera med annat. Och nu har det lugnat ner sig lite och de båda accepterar varandra och varandras olikheter! (Zach är ju en gammal gubbe i jämförelse och har ingen lust att  leka och busa med en unghund som Calle, vilket C såklart tycker är übertråkigt! Men han har istället lyckats nosa reda på leksakskorgen där det är fritt fram till alla leksaker, så han är ganska nöjd ändå).

Runt klockan 12 kommer Magda hit med sushi, och sen när Calles matte har hämtat honom ska jag och Magda ner på stan och handla "business clothes". Och ikväll är det mycket möjligt att jag tar min lilla bruna lurv-vovve med mig och far till Linghem. Men inget är skrivet i sten! Vi får se hur det blir! Nu ska jag sätta mig i soffan och börja läsa en ny bok, har ägnat de två senaste dagarna till att läsa läsa läsa (<3) i The Golden Compass och alldeles nyss tog den slut! Så sjuuukt bra var den, men tror inte jag kastar mig över tvåan på en gång. Har ju så många andra jag också vill läsa :) Ska ta mig en funderare och droola en stund vid bokhyllan innan valet faller. Puss!


Psst! Jag har förstås skrivit om The Golden Compass på läsbullebloggen, är ni sugna på att veta mer så kika gärna in där!
 
SEE YA LATER! B)
 
vardag, vovvarna | | En kommentar |

Det är tomt här hemma

Hej. Länge sen. Tycker det är tråkigt att det blir så långa hopp mellan gångerna jag skriver. Skriver ju inte "fysisk" dagbok längre så det här är liksom det jag har. Det som jag kommer att ha när jag blir gammal och skröpplig och undrar vad jag gjorde på hösten år 2015. Så, tant Amanda: here goes. 

Pierre har flyttat ut och bort. Det är inte så farligt som det låter; vi har inte gjort slut. Men han har flyttat, till Dalarna och till Borlänge och till en utbildning för Grafisk Design och Kommunikation. Än så länge bor han hemma, och vi har inte tittat efter nåt nytt, eftersom jag precis fick min nya anställning och vi inte är riktigt säkra på hur vi vill göra än. Det krånglar lite med CSN för honom också så det är bäst att vi får det löst innan vi liksom säger upp allt det "säkra", om vi ska göra det. 

Det är tomt här hemma. Jag och Zach känner oss ensamma, han saknar sin bror och jag saknar min bästa vän. Jobbet är tungt, det är mycket att göra och väldigt stressigt. Jag har inte hunnit tagit en hel lunch-timme sedan jag började efter semestern för snart en månad sen, och jag vaknar om nätterna och kan inte somna om. Hjärtat bultar och tankarna snurrar runt, runt, om kunder och om inventeringar och GameProtection och fan och hans moster. Trivs inte med min vardag just nu om jag säger så. Inte riktigt med mina helger heller, även om de såklart är bättre och mer rogivande på alla sätt. 

Jag hinner inte göra det jag tycker om! Jag orkar inte läsa, jag hinner inte spela tv-spel, jag hinner inte träna. Det tar så mycket energi just nu bara att vara ledsen, att komma ihåg att handla, att planera mat och matlådor, att se till att Zach inte är ensam för länge och att JOBBA. Jag har ju aldrig bott ensam tidigare egentligen så bara det är nytt för mig, att inte ha någon mer att förlita sig på om man själv glömmer bort någonting eller inte orkar. Jag slutar ju klockan 19 vilket gör att jag är hemma så sent att jag däckar i säng vid 21-snåret för att sova enda tills det är dags att gå upp och springa till bussen. Förhoppningsvis går det över snart. Det är trots allt så mycket som är nytt nu. Saker jag inte kommit in i än. Men just nu är det tungt. 

Känns lite såhär just nu för alla som för tillfället bor på Solvändan 1b.

mörker och depp, vardag | | En kommentar |
Upp