Rosa bubbel två gånger på en vecka

Hej! Nu är det lördag kväll och jag är för en gångs skull inte iväg på galej, ståhej eller annat knas. Jag är HEMMA och det är förbaskat skönt. Det konstiga är att jag verkligen måste BESTÄMMA mig för att vara hemma såhär en lördagkväll, jag måste verkligen aktivt hindra mig själv från att skicka iväg ska vi ses-sms till kreti och pleti och från att låta hjärnan spinna iväg på ledighetsplaner. Jag slutar ju så sent på fredagskvällar (och jobbar tidigt lördag) så vill jag hitta på någonting festligt är det ju lördagskvällar som är the thing, eftersom min andra lediga kväll - söndagskvällen - inte genererar så vidare värst många partysugna veckoknegare som ju ska upp och jobba på måndagen igen. Så jag känner att jag liksom måste "passa på". Har också lite ångest över att livet bara springer ifrån en och sådär, att det enda jag gör är att stå på jobbet i princip, så när jag väl är ledig måste jag carpa diem nåt jävulskt och passa på att träffa alla som jag försummar. Men jag vet samtidigt att jag mår bäst av att bara vara hemma då & då, och just nu känns det så otroligt underbart att jag kan sova hur länge jag vill imorgon - och jag kommer inte vara det minstaste bakfull. Och kolla vad mycket kul man kan hinna med på en vecka ändå?:

I måndags cyklade jag iallafall iväg till Louise med två flaskor skumpa och en fin bukett! De har nämligen förlovat sig och även om det är lite hemligt så måste det såklart firas ordentligt! <3 Ännu mer ordentligt ska det firas på Mallorca, för tänk, det är bara 14 dagar kvar nu...!!!!

Jag har efter tips och påtryckningar från min ömme fader börjat läsa Utvandrarna av Vilhelm Moberg. Har varken sett filmerna eller musikalen, och tidigare bara läst utdrag ur dem, så det känns spännande! Har redan plöjt 150 sidor, de är inte alls så svårlästa som jag så fördomsfullt hade trött, och jag gillar berättelsen väldigt mycket hittills. Älskar att de pratar på småländska så att jag måste läsa alla konversationer högt för mig själv!

I torsdags var det något så ovanligt som en kortare arbetsdag mitt i veckan för min del (det var röd dag och Kristi Flygare, så alla andra människor i hela Sverige var helt lediga men man får vara glad för det man får). Så efter jobbet tog jag min lilla hund-cirkus samt min cykel och trampade iväg mot min bästa vän på Ombergsgatan. Där blev jag återigen bjuden på bubbel (rosa bubbel två gånger på en vecka måste innebära en bra vecka!), vi satt i solen, grillade, spelade spel och rusade till Ica för att köpa folköl tre minuter innan de stängde. En sån där kväll som man kommer minnas länge <3

Titt så bra man kan ha det va!

 
Idag var det återigen jobb som gällde. Var otroligt trött när jag gick och la mig igår, hade haft byggarbetare över vid sjusnåret på morgonen som kom och plockade ner vårt fönster. Det var nämligen någon som sulade en sten rakt på vårt balkongfönster under valborgskvällen, vilket resulterade i en skadad ruta. Som tur var var det bara ytterfönstret som sprack, men det måste ju såklart ändå åtgärdas. Så strax efter sju stövlade det in två karlar i lägenheten och hämtade ner fönstret. Innan dess hade jag varit ute med hundarna samt hunnit ta en dusch så vi var uppe i ottan för att vara oss. Byggarbetarna nitade fast lite plast för det öppna fönsterhålet och vinkade hejdå, samt berättade att de skulle komma och sätta in det nya fönstret igen vid halv två. Blev lite paff men det var först när de redan åkt iväg som det verkligen slog mig... att det skulle vara ett stort hål rakt in i lägenheten under hela förmiddagen fram till klockan halv två, med två hundar hemma och den enda personen som bor där ståendes på jobbet? Vi som bor på markplan och allt. Det kändes verkligen sådär... Hade precis börjat styra med timmisar som skulle åka ända från norrköping och skippa lektioner bara för att jag skulle kunna stilla min oro och komma hem någon timme tidigare för lunch, när jag såg hur byggjobbarna kom tillbaka igen utanför köksfönstret. De hade väl också insett att det vore lite dumt att lämna hålet där, för de sa att de hade snabbat sig för att hinna tillbaka innan jag ens for iväg till jobbet, och så satte de in den nya rutan vid halv tio-tiden och jag kunde cykla iväg utan någon oro! Skönt det. 

Så nu idag efter jobbet bar jag ut en brassestol på vår innergård, kopplade hundarna i långkoppel runt omkring mig och satte mig för att läsa bok. Det var det bästa jag gjort i hela mitt liv, typ. Så skönt, stillsamt och fridfullt. Bestämde mig för att göra exakt samma sak imorgon eftermiddag men jag hann bara ta beslutet så brakade stolen sönder... Den har stått på balkongen hela vintern så den hade väl blivit torr. Eller så är det jag som är blivit för tung!

Nåväl. Nu ska jag spela Ratchet & Clank och sedan ska vi gå en sväng innan SOVDAGS! Längtar till versalerna.
vardag | |
Upp