Vårens svängningar

Hej! Nu kommer våren ångande med stormsteg, pappa fyllde år igår (säkert vårtecken!) och tussilagorna kommer väl så småningom. Med våren kommer också så himla blandade känslor för mig. Let me sort it out:

- Jag blir såklart GLAD, för vår betyder ljus och förhoppningsvis grönare skogar och ängar, vilket gör det roligare att gå på hundpromenader och kanske ge sig ut på en löpträning eller 2. Det är roligare att fotografera och instagram och bloggen lever upp mer.

- Samtidigt blir jag också ångestig. Våren är förknippad med paniken inför sommaren, planer, sommarjobbsansökningar och (numera) schemaläggande inför semestern som är mer bökig än det vanliga. Jag har hela tiden en klump i bröstet som jag inte riktigt kan hantera? Blir mer berg-och-dal-banig i känslorna och slår lätt in på apati. Spelar sims i 7 timmar i sträck och har sen mega-dunder-kan-inte-andas-ångest över att jag inte pluggat. Eller så bloggar jag. Prokrastinering you name it. 

- Bokpeppen kommer igång igen har jag märkt! Har nog med ljuset att göra, som trots ångestkänslorna såklart påverkar humöret positivt. 

- Blir också mindre introvert pga börjar längta efter uteserveringar, picnicar, roliga grejer att göra med sina vänner. NU SNART SÅ!

Sååå.. ville bara säga det. Himla skitsoperiod nu alltså. Puss.
vardag | | Kommentera |

3 sängkamrater

GUD vad jag är dålig på att sitta vid bärbar dator, hatar det verkligen! Får kramp i fingrarna av den där himla platt-mus och kommer emot allt annat hela tiden när jag försöker skriva på tangenterna. Håller ut lillfingret på nåt himla vänster så jag får ont i det också? Nåväl, jag ska fatta mig kort så att smärtorna blir så minimala som möjligt. HEJ! Nu ligger jag i sängen, klockan är fem över halv tio och jag har redan läst ca 40 % av boken jag började med förut idag. Den är så härligt medryckande? Inte speciellt jättebra men ändå catchy. Läser Legend av Marie Lu efter tips från Julle och Sagan om sagorna. Såhär såg mitt mys i sängen ut förut:

 
Har datorn (som jag alltså plågsamt skriver ifrån nu), boken och min daemon tillika följeslagare tillkika deprimerade lille hund, ZACHE, som sällskap ikväll! Sämre kan man ha det såklart. Bättre också, saknar Ossi och Pierre men de verkar ha det bra i Dalarna så de kommer nog inte hem förrän på söndag. Jag åker ändå med Louise till Klunken imorn så det gör inte så mycket :) 

Godnatt, nu ska jag läsa vidare! Puss
vardag | | Kommentera |

Långpromenad och häxor

Är ensam hemma med Zache-parveln och försöker varva att skriva uppsats med att ta hand om ledsen liten hund. Han sörjer såklart att hans bror och husse försvunnit ur hans liv (han har lite svårt att förstå att de kommer att komma tillbaka igen så småningom) så jag försöker få honom på andra tankar med hundben, kloklipp och långpromenader. Helt märkligt med kloklippandet, jag vet, men nu har vi betat av båda framtassarna några klor i taget under dagen och eftersom han får godis efter är det ganska roliga inslag verkar han tycka? Han som annars hatar kloklippning med hela sitt lilla halvtrasiga hjärta. 

Imorse gick vi upp vid klockan 8 och tog en promenad ut till Smedstad dammar innan frukost. 9.17 var vi hemma igen med 6 km promenad i benen, kan ju vara bland det skönaste man kan göra? Det blåste rätt mycket men i skogen var det varmt och skönt. 

Långpromenad gör ju att man blir törstig såklart. Helst ska man dricka vatten på den allra sunkigaste och mest fågelnedbajsade stranden som går att finna. 

 
Och nu sitter jag med den här boken och häxorna. Eller boken är jag färdig med, ska föra in den i uppsatsen nu. Precis som när jag skrev om det här ämnet senast så slås jag av hur sjukt det är att det här fortfarande är så aktuellt, 500 år senare. Det är inte något som är tidstypiskt för 1600-talet, vi har fortfarande normer som bygger på samma synsätt och kvinnor som försöker bryta mönstren och normerna kallas rabiata och förföljs. Så skrämmande men också så stärkande, är det där vad häxor är så vill jag gärna vara en. 

Puss och hej!
vardag | | Kommentera |
Upp