Härligt frukostkaos, mitt introverta barn och östergötlands museum

hej mina vänner! här regnar det och är riktigt höstruskigt ute - det har varit sådant väder hela dagen. ingen av hundarna ville bajsa på kvällspromenaden så vi kommer väl antagligen få kliva upp i natt... eller väldigt tidigt imorgon.
 
josefina har varit här i några dagar och det har varit så mysigt! hon blir som en liten extra del av familjen när hon är här, älskar det. dels var hon med när jag och louise hade kaoshäng med alla våra hundar samt barn på frukosten i onsdags! och trots kaos var det såklart mysigt. men herregud, våra två crew alltså.. juckzach, skällossi, pinkgunvald, vaktcalle och surviggo. i en liten härlig kombo. elli blev ledsen varje gång charles kom i närheten, verkligen gråtledsen. pratade med mamma, hon sa att jag var lika dan som liten. alltid ledsen bland andra barn, ville leka själv och ha mina grejer i fred. introvert 4-ever med andra ord. förhoppningsvis var det bara en tillfällig grej hos elli, hoppas ändå att hon kommer uppskatta när charlie kommer på besök. de kommer ju ses en del menar jag.
 
introverto specialo hade piggy tails för första gången idag! sååååååååååååååå sööööööööööt
 
 igår åkte jag, josen och elli in till stan för att möta upp pierre som varit på jobbintervju. vi passade på att gå på museum, östgötamuseet! jag hade inte varit där på flera år och pierre hade nog aldrig varit där innan. utställningarna var väl inte jätteroliga, men just delen om ötergötlands historia minns jag att jag själv gillade som barn så jag kommer ta dit elli igen när hon blir lite äldre och förstår mer!
 
nu ska jag sova, det låter som att pierre lyckats söva elli där uppe så jag ska ta en dusch innan jag också lägger mig för att knoppa in. imorgon ska jag på frukostdejt hos emmy! puss på er!
vardag | | Kommentera |

Dåligt med sömn och svårt med rutiner

vi har fortfarande det ganska bökigt med rutiner. jag försöker göra likadant varje morgon; först äter elli, sen ligger vi kvar en stund i sängen och gosar. stiger upp, klär på henne och mig innan vi går ut med hundarna. efter det sitter hon i sin dåliga men uppskattade och nedbajsade babybjörn-kopia (beemo heter den) medan jag lagar frukost åt mig själv och hundarna. sedan sitter hon med vid bordet när jag äter frukost, idag fick hon även själv lite gröt för att introducera gluten (inte jättepoppis). SEDAN är hon trött igen och det är här krånglet börjar. hon VILL sova men vägrar samtidigt. för några veckor sedan tyckte jag vi hade rutin: hon somnade alltid vid första eller andra matningen efter frukost. men nu har hon slutat med det, även om hon så uppenbart behöver det eftersom hon blir så grinig? så idag började jag med att amma men det räckte inte. la henne i sin säng för att jag tänkte att det kanske var bra att "visa" vad hon skulle göra nu, men det fungerade inte. till sist satte jag henne i vagnen och promenerade iväg, utan hundar (för att slippa onödiga bajs och kiss-stopp som alltid irriterar en bebis som är på väg att somna). sjäääälvklart byggde de om runt hela skolan så det bankades och sågades och hon var SÅ sur, men så plötsligt bara somnade hon. nu är vi hemma igen och hon sover fortfarande, men jag antar att jag jinxar det nu genom att skriva det så snart vaknar hon väl... MEN. hur gör ni andra? när kom rutinerna?  på bvc sa de att man hittar dem själv efter ett tag men jag börjar bli lite trött på att inte se direkt tydliga mönster. help a mama out!
 
bild på icke sovande bäbis i vagn med spår efter tass på kinden (elli låg på golvet och zach busade med ett gosedjur och såg sig inte för) 
 
 
eftersom hon sover så dåligt om dagarna blir det långa stunder av att försöka "hitta på" saker. ju äldre hon blir desto mer tydliga intressen får hon ju (sjunga och lyssna på musik när man gör rörelser eller spelar gitarr till exempel) men det är ändå svårt att hålla henne intresserad. man får byta underhållning var femte minut och efter en hel dag är man rätt trött på de simpla grejerna man sysslat med... speciellt som att elli hela tiden är grinig också pga sömnig.
vardag | | 2 kommentarer |

Med förhoppningar om ett jämställt och omtänksamt samhälle där alla är välkomna

idag ska jag och pierre ta våra röstkort och gå och rösta! förra valet röstade jag på feministiskt initiativ, och egentligen är det where my heart is.. men jag vågar helt enkelt inte lägga rösten där i år ifall det skulle visa sig att de inte kommer in. så i år blir det det för mig näst bästa alternativet: vänstern! jag gjorde valkompassen på svt:s hemsida och det visade sig att jag kanske egentligen stämmer bäst överens med miljöpartiet, men näääää. så långt åt rött som det går för att visa var jag tycker att skåpet ska stå. klimatfrågan är dock bland det viktigaste i år.
 
 
moderaterna är det partiet som passar mig allra sämst. inte så konstigt men lite sorgligt att valkompassen menar att jag matchar bättre med till och med sd än med m? nääää va. sd borde vara längst ner.
 
 
ovan skådar ni ponyhans skämtsamma valposter över vänsterpartiet. den är ju typ klockren, exakt den anledningen till att jag vill ha rött styre. fuck sd, hej 6 timmars arbetsdagar. hehe. nu gör vi jonas till statsminister! (eller gudrun, vilken dröm). 
vardag | | Kommentera |
Upp