Småpanik

Gosh det är inte långt kvar nu. Gravidappen visar på 12 dagar till beräknad nedkomst (ankomst?) och jag börjar få liiiite smått panik. Vi är fortfarande inte färdigflyttade och har både saker att packa upp och att packa ner. Tur då att man har familj och vänner runt omkring som hjälper till! Mamma och pappa har haft sportlov i veckan och har då både hjälpt till med städning, målning och som hundvakter. Julia har också varit hemma i veckan och åkt med när vi kört flyttlass, godkänt inköp av möbler samt burit tungt och mycket. Hon har även slipat, målat och byggt ihop Ikea-möbler like a queen! Och idag kom Louise över och packade tre lådor med köksgrejer, och Viktor ska hjälpa oss bära soffa och säng på måndag. Phu!! Vilket team ändå <3
 
(null)
 
(null)
 
Vecka 37 och vecka 39, två färdigbakade små knytten som snart ska ut i världen. Så sjuuuuuuuukt. 
 
Nåja, nu är det dags att sova! Vi har tittar på På spåret och ätit godis i sängen, Pierre tog Reykjavik på 10 poäng! Men det var typ allt vi kunde idag. Imorgon ska vi packa fler lådor och köra ut och skruva möbler, precis som idag. Godnatt!
vardag | | En kommentar |

Renoveringskaos

idag har vi återigen ägnat en dag på himnavägen 22 för att försöka få det fint och klart för inflytt. vilken tiiiid det tar att renovera och vad tråkigt det är, samtidigt som det också är lite lite kul? det blir så stökigt och smutsigt men är så tacksamt sedan när man torkar bort/dammsuger av/får bort möbler som man inte ska ha. och det helt plötsligt visar sig ha blivit ganska fint ändå? 
 
 
såhär såg det ut först. en rosa tapet med rosetter som farfar och farmor antagligen satt upp någon gång under 90-talet. den var både solblekt och fläckig och ingenting vi riktigt kände oss hemma med.
 
 
dumt nog visade det sig svårt att måla på den rosa tapeten så vi fick tänka om. vi hyrde en tapetborttagare och ångade ner hela rummet och rev tapet under en heldag. under den rosa tapeten kom så den här gröna 60-talaren fram. den gick inte att få bort alls men eftersom det redan tapetserats på den en gång tänkte vi att den nog håller för att tapetsera över igen. 
 
 
och såhär såg rummet ut när vi lämnade det idag! vita tapeter på sidorna och en blåblommig tapet vid väggen där vi har tänkt att ha sängen. det var faktiskt inte lika svårt som jag trodde att mönsterpassa tapet och få det att bli bra! däremot märkte vi tydlig skillnad på kvalitet i tapet, man får verkligen vad man betalar för. vi betalade nästan 3 ggr så mycket för den blå tapeten som för den vita - och den var ungefär 3 ggr lättare att få jämn och fin på plats också. lampan syns inte så bra men är ny och från alice & fox!
 
 
vi målade även klart i vardagsrummet och hann börja spackla i köket. "bara" lister + köket kvar nu för den här omgången (finns waaaaay much more att göra men inte som vi kommer välja att göra innan lillan kommer. hon är ändå här inom 5 veckor!).
 
nu ska jag lägga mig i sängen med pierres dator och typ kolla skräpteve? ELLER börja ny bok. har inte bestämt mig. pierre är på bio med örnen ikväll och jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan orka något sådant. han skulle ta en öl efteråt också och jag fick typ krupp, hasplade ur mig att det ju skulle vara alldeles för sent för öl när bion är slut?! tills jag kom att tänka på att herregud bara för att vi numera somnar typ 10 varje kväll så är det inte så ett normalt liv ser ut. vi är i en bubbla just nu och det är bra att komma ut ur den ibland. ska bli lite skönt när jag får kropp, huvud och ölen tillbaka ändå. ge mig några år bara ;)
vardag | | En kommentar |

Bäbisdusch nummer 2

Idag var det återigen dags för en bäbisdusch, men inte för mig denna gången utan för Louise! <3 Vi var ett gäng tjejer som möttes upp vid Mantorps station (en metropol) för att sedan samköra bort till Louise och Viktors hus och överraska. Vi hade inte kommit på något sätt att "lura iväg" henne utan det fick helt enkelt bli ett uppstyrt överraskande med klassisk "ringa-på-dörren"-inslag. Och det funkade det också :) Sedan plockade vi fram grejer i köket medan Louise fick klämma på paketen på presentbordet. 

 
Här är vi hela gänget! Louise hade lärt sig av mitt misstag (jag glömde ju ta en gruppbild på mitt crew...) så det första hon gjorde när vi var klara var att be oss ställa upp oss för fotografering! Fint ändå, så man har det sparat! Ebba, jag (herregud bollen), Louise, Hanna och Elna, Marie (Viktors mamma), Maria och Malin! Vilket järngäng <3 Så fina tjejer som jag lärt känna genom Louise. Malin har till exempel sytt vårt baby nest!

 
Och kolla på det häääärååååå. Go'käk och GO'FIKA. Jag bakade förvisso inget fika men njöt desto mer utav det alla andra hade gjort. Alltså jag menar, cake pops?! SÅ LYXIGT!?
 
Sen hade vi ett litet quiz som Ebba och Malin kammade hem samt fick skriva i en liten Vem är din mamma?-bok som knodden ska få sedan. Jag gav bland annat tips om att undvika att dansa på bord veckan innan man ska gifta sig samt att njuta av öl. 

Fina fina Louise <3 Tänk att vi ska bli föräldrar med så kort mellanrum. Det är så häftigt, vilken resa vi har framför oss! Louise fick förresten en mugghållare för Emmaljungavagnar av mig och Pierre, så att hon har något att ha latten eller ölen i när vi strollar gatorna fram som de blivande lattemorsorna vi är. 
vardag | | Kommentera |
Upp