En kväll i skogen utanför Boxholm <3

Jag och min lillasyster delar ett gemensamt personlighetsdrag: vi behöver vara ensamma. Göra ingenting, varva ner, ta det lugnt. Läsa böcker och äta gott men inte känna press att umgås. Vi är båda introverta till personligheten och det är viktigt i nya bekantskaper att klargöra att vi ibland behöver tacka nej till grejer pga bara vara för oss själva. Ibland blir det för mycket liksom. Jag älskar egentligen det här personlighetsdraget och det är inget jag skulle vilja byta bort, men ibland är det jobbigt att liksom vara så beroende av att behöva vara ensam och ifred. Att inte bara kunna njuta av andras sällskap eller vilja att folk typ kom och hälsade på spontant eller älska att prata i telefon osv. Nåväl. En bra grej med detta är att vi räknar varandra (och resterande familj) som en förlängd del av oss själva och därför faktiskt KAN göra det här tillsammans. Det vill säga vara introverta och ta det lugnt tillsammans, utan att det blir utmattande. Funkar egentligen inte med någon annan, det måste vara familj (eller jo Pierre funkar för mig också förstås) - Julia är bara som en extra jag själv i rummet. Haha. SÅ. I julklapp fick jag av henne att åka till ett Bed & Breakfast ute i ingenstans och bara vara! Gå i skogen, dricka en öl, läsa böcker, laga mat och snacka massa skit. Vilket är underbart med vilken kompis eller människa som helst, såklart, men som är EXTRA lugnande och perfekt med någon som egentligen typ är en själv. Haha. Julia är ju min soul sistah.
 
Vi tog först tåg, sedan buss, och vid busshållsplatsen blev vi hämtade av en Björn Hellbergsk kvinna vid namn Anita som körde oss ut till vår stuga. Det var en stuga på deras tomt och vi var lite oroliga att vi skulle behöva dela den med andra, MEN som tur var var den man som tydligen hyrde "singelrummet" inte där över de dagar vi var där så vi hade stugan i fred. SÅN TUR!!! Hade varit en helt annan grej att dela en stuga ute i skogen med en främmande man.... Inte fullt lika avslappnat som vi hoppats. Men så blev det som tur var inte :)

 
Här är vi uppe på ett berg mitt inne i skogen i ingenstans. Andra dagen fick vi tips om en snitslad bana som Anita hängt ut för urminnes tider sedan och som vi började följa. Julia var övertygad om att den ledde till fördärvet men jag gillade att ha något att leta efter, så vi var ute i strax över en timme och letade gamla multna snitslar. Det blev en runda till sist och vi kom hem efter ca 6 km promenerade, helt klart godkänt!

 
Här är vårt rum! Julia hade varit noga med att välja ett boende där det fanns öppen spis. Vi hade varit rädda innan att vi inte skulle lyckas få igång eld men Julle klarat! Mästereldarn. Det blev som vanligt inte så mycket bok läst utan mest pratade vi, men guuuud en sån välbehövlig liten paus i vardagen det blev. Det är bäst att passa på att ses nu innan Lillan kommer, och innan Julle drar till Tansania - man vet aldrig riktigt när det blir dags nästa gång igen...!

Några saker som är värda att minnas:
- (Han)katten Barbara
- Hur jag råkade skapa dålig stämning genom att förtydliga att vi INTE ville väva på de enorma vävstolarna
- Det snea rummet som gjorde att man kände sig full när man gick
- 45 minuter av vispande av grädde med en sked som resulterade i uppgivenhet
- Hur jag sedan skulle fula mig och skaka gräddesförpackningen men på det sättet lyckades vispa grädde på fem skak dvs 3 sekunder blankt
- Vi lämnade kylskåpet stinkande av vitlök till mannen som bodde i singelrummet. Vi hade nämligen förvarat dipp där. Han hade å sin sida norpat åt sig allt bakplåtspapper så det var inte mer än rätt. 
- GOMORRON, ÄR DU RIKTIGT VAKEN ÄN? <3
vardag | |
#1 - - julia:

Åh vad det här inlägget har fått mig att gråta och skratta om vartannat (sjukt emotional idag). Är så innerligt glad att det här blev exakt som jag tänkt mig, utan andra som störde, mysigt knarrande torp med antika möbler och sprakande brasa som vi kunde skratta, prata allvar och läsa framför <3. Jag är så lycklig när jag är tillsammans med dig för då kan jag vara mitt ärliga blottade jag till 110 %, som jag inte kan vara med någon annan sådär på riktigt. Det går inte att värdera alla pengar i världen för att ha det så bra som vi hade i torpet, och det som egentligen bara var en övernattning i all enkelhet <3

Tack för de sista minnena i inlägget också, såna detaljer är så lätt att glömma bort! Du är bäst i hela världen!

Upp