Regnpaus

Alltså fy Fabian vad det här vädret är vidriiiicgggfrrtrt. Och jo, man får klaga på vädret. SPECIELLT när man har gammal hjärtsjuk hund som älskar att gå på promenad men inte klarar av det i hettan. Och när man har litet svettigt spädbarn som också får panik i värmen om hon inte har tillgång till svalkande bad. Samma sak med mig, förresten. Så ingen var gladare än jag igår när regnet äntligen kom <3 

(null)

Jag fullkomligt rusade till framsidan där jag slet fram en liten pinnstol och placerade mig med utsikt över regnet för att läsa bok. Ossi kom också med en sväng (ca tillräckligt länge för att jag skulle hinna ta bilden ungefär) och Pierre lagade mat samt vaktade Elli. 20 finfina "lediga" egna minuter, som en liten andningspaus i den numera ganska annorlunda men ändå underbara vardagen. Det behövde jag!
vardag | | 2 kommentarer |

Klaustrofobin igen

Är återigen fast i det där klaustrofobiska tänket. Går och är ledsen för att jag inte njuter sommaren fullt ut. Tvärtom tycker jag att det här vädret är VIDRIGT och längtar till regn, moln och lite friskare vindar. Så att jag kan ta ut hundarna, komma ut på långpromenader och sitta inomhus med gott samvete. För sanningen är att jag inte badat en enda gång den här varma sommar. Inte _en_ enda! Jag har ju inte körkort och Linköping är inte direkt känt för sina badställen direkt så jag och mitt crew går runt här i dödshettan utan svalka. Får ångest av att titta ut och se solen som vi inte utnyttjar, men jag fungerar inte under så här varma omständigheter om jag inte har vatten att bada i! 
 
Istället får jag dock försöka ta in det fina vi har i vår egen lilla bubbla här hemma. Hur jag och Elli går och lägger oss på överkastet i sängen och ammar och lyssnar på sommarpratare. Hur vi sitter i skuggan på baksidan och hon kan ligga och lufta på en filt och prata med sina leksaker en lång stund. Hur vi har sett på fotbolls-VM tillsammans och jag har varit tvungen att heja/bli arg/skrika endast i ljusa toner för att inte skrämma henne (vilket var en enorm utmaning framförallt under Sverige-Mexiko). Hur det blivit en smärre tradition att hon bajsar igenom första ombytet byxor varje morgon när hon sitter i sin sittstol medan jag gör i ordning frukost och lyssnar på ljudbok eller Alex & Sigge.
 
 
Tänker jag på de grejerna kan jag för en stund glömma att jag inte badat en endaste gång i år.
vardag | | En kommentar |

En vecka i stugan på Svalting

Har konstaterat att Svaltingvägen är vår familjs "stuga", i brist på riktig sådan. Dit åker vi för att koppla av, hänga i trädgården och gå i naturen. Och träffa varandra.
 
Så förra veckan var jag och mitt crew (Elli, Zach, Ossi) i stugan. Julia var uppe från Malmö och hängde med oss, och mamma och pappa förstås. Här kommer lite minnesbilder från de fina dagarna:
 
Vi gick på klassisk promenad a la Ärtrundan, en runda som Julia hatar men vi andra älskar. Därav kompromiss - vi gick den endast en gång. Elli fick sitta i selen halva vägen och det gick över förväntan bra! Hon gillar selen mer och mer (förutsatt att hon får sitta framåtvänd förstås) vilket gör att det går att variera henne mellan den och vagnen om det krisar och man är på äventyr. Som här. 
 
När vi kom tillbaka hem ordnade pappa med cava eftersom Julia var hemma och semestern börjat. Han gör alltid så fint och får en att känna sig speciell och uppskattad <3 Ett trevligt stug-inslag!
 
Vi grillade och skulle se på sverigematch. Sverige-Schweiz, och Elli var redo med korrekt mundering. 
 
Även Julle klädde sig i korrekta färger, och ölen serverades inför avspark. Sen var vi nervösa i 95 minuter innan matchen  var över och Sverige tagit hem segern. Vi konstaterade att vi båda reagerar olika på stress: Julia drack knappt en droppe förutom i paus, medan jag krampaktigt kramade glaset och småsmuttade hela tiden.
 
Dagen efter skulle Julia köpa skor inne i stan så vi slog på stort och åkte in hela gänget. Julle sprang på band och fick fötterna utvärderade och perfekta skor utvalda åt sig, jag var lite mer återhållsam (Läs: skitsur på försäljaren och allmänt aspie-upprörd) så för mig blev det inga den här gången. Men ett par fina löpartights fick jag med mig, och god mat och öl i magen! Vi lunchade på Mörners och satt där tills klockan blev 17 och Ola skulle komma på besök till stugan. Då åkte vi hemåt igen.
 
Julia och jag hade shoppat på rean, nästan likadana hängselbyxor! Det var helt klart värt att föreviga.
 
Sparven hade också fått nya hängselbyxor så vi tog en bild på oss alla tre <3 Eftersom Sparven ogillar sol i ögonen fick det bli en skuggbild, men den blev väldigt fin ändå.
 
Träningspass hann vi med också! Här är efter pass nummer 1, då vi sprang 2 varv i Lecaskogen för att få njuta av de få vackra delarna av skogen dubbelt upp (istället för att springa en längre runda och få mer fulskog).
 
...Och här efter andra passet runt på grusvägarna bortom Kråksången. Vet inte riktitg vad grejen är med att fota EFTER passet när man är tomatoface och svettig, men nåväl. Bildbevis på att vi gjort något ansträngande iallafall.
 
Elli fick provsmaka saker för första gången vilket dokumenterades dubbelt upp. Meta!
 
Summa summarum kan vi konstatera att veckan i stugan var underbar <3 Längtar redan tills nästa gång!
vardag | | Kommentera |
Upp