Buzz för Grummes Sköljmedel

Vi har i samarbete med Buzzador (jag veeet att jag tjatar om alla dessa grejer men alltså seriöst, vem vill inte vara med och testa prylar - gratis? Oftast bra grejer dessutom!) fått testa Grummes nya sköljmedel! Jag hade egentligen slutat med sköljmedel pga dåligt för miljön och egentligen rätt onödigt... men jag ÄLSKAR doften från kläderna efter att man använt det så det har varit tungt att sluta. Därför passar det här mig så bra!
 
(hade här egentligen velat ha en bild på Elli plus sköljmedel, eller iaf en alldeles egen bild - men min kamera på mobilen har lagt av och jag har inte hunnit få min nya än :( Så ni får hushålla med Grummes egna bild!)
 
Grummes sköljmedel är nämligen helt vegetariskt och innehåller bara växtbaserade produkter.  Det är därför inte giftigt på samma sätt som andra sköljmedel. Dessutom luktade det himmelskt <3 Kommer inte använda något annat framöver. Enda minuset var dock att det inte funnits i butik de senaste gångerna när vi varit på jakt efter det... Kanske är det inte ute på marknaden än? Nåväl - när det väl finns att köpa är det vi som är där och köper't!
vardag | | 2 kommentarer |

En roman om en lång men trevlig mammaledig dag

idag har jag haft en riktig sån där "typisk" föräldraledighetsdag, en sån som man ser framför sig när man hör ordet mammaledig. lyxen i att vara hemma hela dagarna, kunna pyssla med hemmet och ha enormt mycket tid att fylla med roligheter. för dagen har först och främst känts oändlig. elli vaknade strax efter sex, och pierre hämtade in henne till mig och grabbarna i sängen. normalt brukar vi behöva tvinga ut alvin på kiss och bajs strax innan elli får komma upp, men i natt väckte han mig vid fyra för att han var nödig så det kändes inte nöd-vändigt (höhö) att ta ut honom endast två timmar senare. sedan började morgonrutinerna som vanligt, hundarna låg kvar i sängen och drog sig medans jag och elli stökade i köket. fixade frukost till mig och till henne, och även till hundarna när de behagade komma ner. frukosten var (som den faktiskt brukar) lång och mysig, jag läste tidningen och elli tog god tid på sig med sina leverpastejsbitar, gröt och rån. sedan klädde vi på oss ytterkläder och gick på promenad. det var bitande kallt ute men otroligt vackert, så vi gick runt himnafjällen. lillan somnade i vagnen, så när vi kom tillbaka kunde jag dricka en kopp kaffe till, kolla lite efter julklappar samt spela lite red dead. underbart! när elli sedan vaknade lekte vi lite med leksaker, innan jag satte upp en ljusslinga i bokhyllan (något jag tänkt göra sedan vi flyttade in men aldrig kommit till skott med) samt monterade bort luckorna på en av billy-hyllorna (se föregående parentes). passade också på att dammsuga. strax dessförinnan gick förresten elli och jag till ica och handlade en del förnödenheter, typ ägg, ikaffe och yoghurt. grabbarna skötte sig exemplariskt när vi var borta! sen gav jag mig ut på ett träningspass med vagnen, det fjärde upplåsta i en utmaning som jag kör i runkeeper-appen: när man har genomfört ett träningspass låser man upp nästa. den här gången var det ett pass med 10 min uppvärmning a 8 min/km, sedan 10 min a 6.30 min/km, efter det 10 min 5.40 min/km och slutligen nedjogg på 12 minuter per km (kan fan inte springa så sakta, låg på 8 även på slutet och då tyckte jag att jag var på gränsen till att gå). efter passet duschade jag och elli och sedan gjorde vi kvällsmat, jag korv och pommes (pierre är borta ikväll så jag får äta vad jag vill, hehe) och elli tittade på babblarna. var ute med hundarna innan välling i sängen och bokläsning. la ner henne i sin säng där hon låg och pratade med sig själv i kanske 10 min innan det blev helt tyst och jag kunde slappna av. nu har jag spelat tv-spel i nån timme, varit ute med hundarna en sista sväng och äntligen krupit ner under täcket för att läsa bok. som jag sa i början: dagen har känts oändlig! men också mysig.
 
sammanfattning av en produktiv dag. jag har hunnit med: 
- inreda och flytta om grejer här hemma samt sätta upp ljusslinga
- dammsuga
- juste! göra bananplättar till elli
- gå på hundpromenader
- juste vi var i hundparken också! 
- pratat tisdagspratet med mormor
- träna 
- duscha med elli 
- spela tv-spel
- söva min lilla skorv
 
och nuuuu ska det äntligen sovas. hehe. god natt.
vardag | | 2 kommentarer |

Önskelista Elli

Eftersom jag la in en egen önskelista kommer här en önskelista med grejer som vore bra till Elli. Kommer antagligen lägga till och ta bort här eftersom, haha, den är liksom bra att ha samlad. 
 
Leksaker i hållbara material, som trä eller tyg. Exempelvis från Brio, Micki osv. Exempel: Lära-gå-vagn, klosslåda, docka. (Jag är inte hitler vad gäller att barnen inte ska leka med plast eller liknande, så var inte rädda för att ge något annat, men får man ÖNSKA känns det bäst med lite mer kvalitet!)
 
Kläder går åt, gärna från loppisar! Storlek 80 är det som hon börjar använda nu snart och lär passa ett tag. (Storlekarna är baserade på längd, och hon är 73 cm lång nu). Årets julklapp var den loppade tröjan så det känns passande för 2018 att önska sig det!
 
 
Ljusslinga till hennes rum.
 
Fingerfärg samt förkläde eller kanske rentav en sån galontröja som de kan ha för att skydda kläderna när det målas!
 
"Bord" till tripp-trappstolen, nu när hon äter mycket själv. 
 
Böcker!
 
Bokhållare för Pixi-böcker! Den här eller den här kanske?
 
Babyvakt så att vi kan låta henne sova i vagnen och slappna av inomhus själva. Exempelvis denna som jag tycker verkar bra, med 300 m räckvidd också!
 
Byxor och kläder i merinoull, som håller länge. De är långa i benen och kan användas även när barnet växer. 
 
Polaroidkamera, en enkel och billig där bilderna är billiga. Är inspirerad av Elsie på A Beautiful Mess som tidigt lät sin unge få en kamera att själv ta bilder från sin barndom med! Däremot måste man nog vänta något år eller två innan det är läge att ge henne den så det är en tidig önskan hittills.
 
Puss!
vardag | | En kommentar |
Upp