Boktips 2

Här kommer ytterligare ett boktips-inlägg med böcker som jag är sugen på att läsa. Förhoppningsvis är det någon annan som också hittar en eller annan bok i högen som verkar intressant. Jag älskar om man lyckas inspirera andra till att hitta nya världar att upptäcka och nya karaktärer att bli kär i/intresserad av/bunden vid <3. Böcker alltså. Gudagåva. Och om någon tycker att det är för mycket böcker eller för mycket text, utgå ifrån omslaget! Del ett i att fastna för en bok handlar ju alltid om hur den ser ut, hur ytligt det än kan låta. Så scrolla igenom inlägget och se om det är något omslag som tilltalar dig extra mycket och läs sedan beskrivningen!

 
Descent: En bok om en man som bevittnar ett mystiskt föremål som faller ner från himmelen och som han sedan inte kan finna information om på internet vilket leder till förvirring. Är det någon som döljer det som pågår? I beskrivningen till boken i sci-fi-bokhandelns katalog beskrivs boken som Nick Hornby blandat med UFO:n vilket låter magiskt i mina öron.
 
House of Secrets: Lite Narniaklingande ungdomsfantasy med tre ungdomar som finner en gång till en annan värld i sitt nya hus. Huset är byggt av en gammal ockultist som med största sannolikhet gömt hemligheter här och där i sin skapelse. 
 
Sea of Shadows:  Två tvillingar, Moria och Ashyn, arbetar med att föra osaliga andar till sin sista vila. Uppdraget utför de årligen i De Dödas Skog. Ett år stöter de dock på fler faror än väntat och äventyret tar sin början. 
 
The Shambling Guide to New York City: Zoe antar ett nytt jobb på ett reseguideföretag där hon ska skriva guider om olika städer. Men för vem? Det uppdagas att kunderna till reseguiderna är de odöda.

The Year of the Ladybird: Året är 1976 och en ung man vid namn David lämnar studentlivet bakom sig för att möta världen. Han antar ett jobb på ett sommarläger där hans uppgift är att se till att alla har roligt, hela tiden. David drabbas av skräckfyllda syner och tankar och lägret börjar präglas av rasism och politiska spänningar. 
 
The Secrets of Life and Death: Ett alkemistiskt mysterium och ett ockult mord för samman två tidsåldrar, och det polska hovet från 1585 blandas med nutida polisutredningar. 

A Natural History of Dragons: (Parentes: det finaste omslaget EVER) Om en kvinna som vigt sitt liv åt att lösa mysteriet kring drakar och deras härkomst. Boken är ett memoir tillägnat henne.

Lockwood & Co: The Screaming Stairs: En ungdomsroman om ett förtag som anlitas för att uppsöka och förinta spöken och gastar. Lucy får jobb hos Anthony Lockwood och tillsammans tvingas de anta sin farligaste utmaning någonsin. (Ungdomsromaner <3)Den nya människan: År 2014 har barn slutat födas. Mänsklighetens fortplantning står still. Några år senare börjar dock barn komma till världen igen: men de är annorlunda än tidigare. De skriker inte, leker inte: de bara iakttar. Efter att Rakel av misstag dödat ett av barnen inser hon att de är en fara för mänsklighetens existens. 
 
Metro 2033: Boken om det kärnvapenbombade, övergedda Moskva och förlagan till tvspelet med samma namn! Människorna har tvingats flytta ner i tunnelbanesystemen och jorden går inte att leva på längre. I Moskvas tunnelbanor samlas människorna i mindre samhällen och inleder nya politiska ideologier och religioner. 

Beware the Wild: Sterlings bror uppslukas av träsket i skogen bortom det lilla Louisianska samhället och med ens är det som att han aldrig existerat. Tillsammans med en annan pojke som upplevt skräckscenarion vid träsket bestämmer hon sig för att ta tillbaka vad träsket fråntagit henne.

Alkemistens dotter: Svenskskriven! En alkemistdotter får i skiftet mellan 1700- och 1800-tal uppgiften att med hjälp av sina kunskaper förinta universum. Hon motarbetas av dunkla krafter och hennes uppdrag för henne på resa ut genom Europa och alkemins hemtrakter. 


 
Samtliga länkar leder till adlibris hemsida och respektive boks beställningssida. Där kan man läsa mer om dem om någon skulle verka intressant. Alla är inte utgivna ännu utan kommer under årets slut. Men alltså, så himla mycket spännande böcker det skrivs hela, hela tiden. Älskart <3
 
böcker | | Kommentera |
Upp