Magdalenas möhippa!

I slutet av november damp det ner en liten inbjudan i brevlådan - det är nämligen så att våra fina vänner Henrik (eller HenDrik som Pierre säger) och Magdalena ska gifta sig! Vi fick lite småpanik jag och Louise (som förstås också är bjuden) när vi insåg hur få helger vi skulle ha på oss att hinna fixa en möhippa på, med jul och nyår emellan och allt. Och dels är både jag och Louise ganska gravida och dels är och har vi båda varit mitt uppe i flyttprojekt och livsplanering som upptagit stor del av vår tid. Därför bjöd vi in ett gäng härliga kvinns till en grupp och sedan lät vi liksom gruppen tillsammans bestämma vad vi skulle göra av den här dagen! Det gick ganska bra tillslut, även om det ibland lätt blir för många kockar. Anette som är Henriks kusin tog på sig mycket av ansvaret tillsammans meed Carina som vi både tillbringade kvällen hos och som styrde med den första aktiviteten. Ska visa! 

 
Efter kidnappning tog vi med Magda till hennes favorithak i Linköping - Överste Mörner. Där åt vi lunch och skålade i öl för en fin dag! Alla blev ordentligt presenterade så vi fick veta vad vi har för relation till Magdalena. Varken jag eller Magda kunde riktigt minnas när vi sågs första gången? Magdas första riktiga minne av mig var när vi firade nyår tillsammans men haha vi måste ju ha känt varandra innan det för annars skulle vi ju inte bestämt att fira nyår? Det var ett nyår med bara vi 2 och våra killar + hundar nämligen. Men jag kom inte heller på något annat så det fick bli vårt officiellt första gemensamma minne!

 
Första stoppet efter Mörners var Flemma gård! Magda visste inte vad som stod på schemat men efter att ha blivit ordinerad att klä på sig utstyrsel från en i förväg packad väska (som Henrik hjälpt oss med) förstod hon vartåt det barkade.. det var nämligen hennes gamla ridkläder! Därför hade vi varit noga med att hon endast drack EN öl innan, ska man upp på hästryggen krävs det att man är med. Magda har ridit mycket som ung (och haft egen häst och så) så det här är ju förstås ingenting man gör på vilken möhippa som helst. Vill bara förtydliga detta så att ingen tro att vi ägnat oss åt djurplågeri el. liknande. Hehe. På bilden illustreras förresten det avstånd jag helst håller till en häst.
 
 
Magda skulle få en lektion i hästhoppning! Senast hon hoppade var vid 21 så hon var väldigt nervös innan, men det gick så sjukt bra. Hästen hette Dockan och till och med jag tyckte att den var riktigt söt <3
 
 
Vi som inte hoppade befann oss på läktaren och hejade på, och försökte att inte prassla för mycket med kakpåsen eftersom Dockan blev sugen då.
 
 
Louise och Anette njuter av öl efter väl genomfört pass! Sedan var det dags för nästa anhalt som var Paus bad och spa. Det ligger vid Hotell Ekoxen så först beställde vi in bubbel i hotellbaren innan vi gick ner för bad, bastu och pizza. Det var helt fantastiskt men jag besparar er bilder från spektaklet då vi alla var relativt bleka samt kanske inte vill figurera i bikini på min INFLUENCER BLOGG a la ellegalan. Näävars. Vi generade iallafall en pizzautkörare något rejält genom att komma upp i hotellobbyn och hämta pizzan endast iförda bikini. Han var helt chockad. Haha.
 
 
Efter badet åkte vi i samlad trupp ut till Carinas hus för att tillsammans laga en brakmiddag till Magdalenas ära! Anette, som jobbat som kökschef, höll i rodret och delade ut uppgifter. Jag ansvarade för efterrätten som skulle bli vitt chokladmousse! Louise ansvarade först för chipsskålen (se bild), sedan för röran till varmrätten. Största ansvaret ju!
 
 
Tyvärr var jag så inne på att äta maten när den väl var klar att jag helt glömde bort att fotografera? Här är vi iallafall mitt i arbetet. Åsa och Magda hackar grejer till förrätten och Louise har delat med sig av chipsskålen till sin fellow gravidkompis mitt emot. Det blev riktigt gott och bra, Anette styrde också med vin och ölprovning till alla rätterna som vi fick delta i. Perfekt ju! Vid ettiden kom vi hem igen efter en lång och härlig dag. Nästa vecka är det bröllop och det är alltid kul att ha träffat och lärt känna så många innan, som man ändå gör med möhippan. Nu ska det liksom bli väldigt kul att träffa alla igen :)
vardag | | Kommentera |
Upp