En vecka i stugan på Svalting

Har konstaterat att Svaltingvägen är vår familjs "stuga", i brist på riktig sådan. Dit åker vi för att koppla av, hänga i trädgården och gå i naturen. Och träffa varandra.
 
Så förra veckan var jag och mitt crew (Elli, Zach, Ossi) i stugan. Julia var uppe från Malmö och hängde med oss, och mamma och pappa förstås. Här kommer lite minnesbilder från de fina dagarna:
 
Vi gick på klassisk promenad a la Ärtrundan, en runda som Julia hatar men vi andra älskar. Därav kompromiss - vi gick den endast en gång. Elli fick sitta i selen halva vägen och det gick över förväntan bra! Hon gillar selen mer och mer (förutsatt att hon får sitta framåtvänd förstås) vilket gör att det går att variera henne mellan den och vagnen om det krisar och man är på äventyr. Som här. 
 
När vi kom tillbaka hem ordnade pappa med cava eftersom Julia var hemma och semestern börjat. Han gör alltid så fint och får en att känna sig speciell och uppskattad <3 Ett trevligt stug-inslag!
 
Vi grillade och skulle se på sverigematch. Sverige-Schweiz, och Elli var redo med korrekt mundering. 
 
Även Julle klädde sig i korrekta färger, och ölen serverades inför avspark. Sen var vi nervösa i 95 minuter innan matchen  var över och Sverige tagit hem segern. Vi konstaterade att vi båda reagerar olika på stress: Julia drack knappt en droppe förutom i paus, medan jag krampaktigt kramade glaset och småsmuttade hela tiden.
 
Dagen efter skulle Julia köpa skor inne i stan så vi slog på stort och åkte in hela gänget. Julle sprang på band och fick fötterna utvärderade och perfekta skor utvalda åt sig, jag var lite mer återhållsam (Läs: skitsur på försäljaren och allmänt aspie-upprörd) så för mig blev det inga den här gången. Men ett par fina löpartights fick jag med mig, och god mat och öl i magen! Vi lunchade på Mörners och satt där tills klockan blev 17 och Ola skulle komma på besök till stugan. Då åkte vi hemåt igen.
 
Julia och jag hade shoppat på rean, nästan likadana hängselbyxor! Det var helt klart värt att föreviga.
 
Sparven hade också fått nya hängselbyxor så vi tog en bild på oss alla tre <3 Eftersom Sparven ogillar sol i ögonen fick det bli en skuggbild, men den blev väldigt fin ändå.
 
Träningspass hann vi med också! Här är efter pass nummer 1, då vi sprang 2 varv i Lecaskogen för att få njuta av de få vackra delarna av skogen dubbelt upp (istället för att springa en längre runda och få mer fulskog).
 
...Och här efter andra passet runt på grusvägarna bortom Kråksången. Vet inte riktitg vad grejen är med att fota EFTER passet när man är tomatoface och svettig, men nåväl. Bildbevis på att vi gjort något ansträngande iallafall.
 
Elli fick provsmaka saker för första gången vilket dokumenterades dubbelt upp. Meta!
 
Summa summarum kan vi konstatera att veckan i stugan var underbar <3 Längtar redan tills nästa gång!
vardag | |
Upp