En ensam-mamma-helg

hej! nu har denna mamma haft en alldeles egen ENSAMHELG för kanske första gången sen elli föddes? ja, faktiskt. jag har inte haft en kväll i hemmet själv utan både henne och pierre since jerusalems förstörelse. alltså, jag älskar dem villkorslöst och vill inte vara borta från dem men samtidigt CRAVEADE jag en sån här helg, jag har bönat och bett för att jag ibland behöver få samla ihop mig själv. motsägelsefullt på nåt sätt, men det är det väl att vara mamma.
 
de åkte till borlänge i fredags kväll och jag och grabbarna åt smörgås, drack te, gick en liten promenad och sedan kröp vi ner i sängen redan vid halv nio. jag var SÅ trött och inte det minsta pepp på att gå upp när min klocka ringde 05.00 dagen efter, men ja, så var det bestämt och så fick det bli. 
 
jag skulle nämligen till bokmässan! hade arrangerat med grannarna att de skulle hämta över hundarna till sig när de väl vaknade sedan, så jag smög upp och gjorde mig i ordning, hundarna fick mat och kissa och sedan cyklade jag iväg mot stationen i den arla morgonen. bussen skulle gå 07 från fjärrbuss och jag tänkte passa på att ta en frulle på espresso house innan.
 
trött men trots allt pepp mamma som släntrar ut från fiket och bort mot fjärrbussterminalen. 
 
fick en ensam plats på bussen utan någon bredvid vilket var nice! kryddade på extra att jag verkligen var ensam men det kändes rätt bra faktiskt. det här skulle bli min dag. läste bok (och kom verkligen in i den, är helt uppslukad nu! det är så himla bra när man får lite tid att sitta och läsa i ett svep för då tar historien en mer med storm än när man läser lite då och då. jag somnar så fort på kvällarna numera också, efter bara några rader ibland, och då är det så svårt att få ett sammanhang..!) och drack kaffe och bara NJÖT av några timmar i fred. sov lite också.
 
sen var vi framme i göteborg! hej liseberg!
 
hade dock inte mer än hunnit strosa runt bland läromedlen och beställa ett par provex till skolan, innan jag sprang in i mita, stefan och jesper. de drog med mig bort till idrottsförlagets monter där joel signerade böcker tillsammans med tobias hysén, för de har skrivit en bok ihop! väldigt stor ju, och kul att träffa mina gamla vänner från universitetstiden. vi konstaterade att det var 10 år sedan vi åkte på bokmässan ihop, usch vad tiden går fort. och vad det har hänt mycket. många barn senare, många olika städer som vi flyttat till. och jag som blivit kvar... haha. 
 
 
gjorde dem sällskap en stund, och jag och mita lunchade tillsammans, innan vi bröt upp för att gå runt och titta på olika håll. är alltid svårt att hålla ihop ett stort gäng på en mässa sådär, antingen stannar man inte och kollar på nåt eller så ska nån stanna överallt. men det blev lagom med lite sällskap och sedan lite ensamhäng! vilade fötterna och tittade på intervju med sara bergmark elfgren och karl johnson på seriescenen. om boken vei, som jag stod och tummade på och funderade på att köpa, men sedan hoppade över. får bli en annan gång.
 
sen såg jag 45 minuter live-tecknande med simon stålenhag. WOW alltså. vilkte geni.
 
vid fem gick sen bussen hem igen, och jag kunde fortsätta läsa min bok och samla tankarna lite. var otroligt mycket intryck att processa efter en dag helt själv. kanske att man tar in mer av sin omgivning när man är ensam?
 
här är mina fynd! Björnen och pianot, och Kolle och Bosse törs inte, köpte jag till Elli för 25 kronor styck.
Blixtra spraka blända, The hate you give och En bokhandlares dagbok köpte jag 3 för 100 hos Natur & Kultur. Pettsson-boken gav jag 100 kr för men jag ska samla på mig alla så det gäller att börja någonstans. Köpte även en print med pannkakstårte-recept av Sven Nordquist!
Närmare kommer vi inte fick jag signerad av Anneli Furmark, hon målade ett litet gulligt lejon i. Läste nämligen på Shazam att den skulle vara riktigt bra, så blev sugen när hon satt där och signerade. Var ingen kö till henne heller så hon blev extra glad och tog lång tid på sig, det var fint.
Aja Baja Alfons Åberg och Alfons-dockan köpte jag i alfonsmontern, Aedan köpte jag för 55 kr i Adlibris stånd och Johan Theorin-novellerna fick jag gratis när jag frågade efter dem och berättade att min bror är med och jobbar med ljudet på inspelningen av filmen! Så fint <3 
 
När jag kom hem ville grannarna gärna ha hundarna kvar över natten, så jag sa ok och hoppades att jag inte skulle känna mig allt för ensam och otrygg utan dem. Men jag var så trött efter dagen så jag somnade som en stock, sov i 9 och en halv timme och vaknade av att Sandy kom ismygande för att lämna hundarna. Haha. Hon hade smsat innan men jag hade på ljudlöst, typiskt. 

Sen har jag och grabbarna ägnat dagen as follows:
- ätit frukost
- gjort skolarbete. 3 timmar tog det men nu har jag material för renässansen i litteraturhistorian (med förenklade avskrivningar av texterna vi ska jobba med eftersom jag bara har sva-elever i svenska 2) och material för franska revolutionen. 
- tvättat en himla massa tvätt
- gått i skogen och letat svamp
- lagat paj
.. och nu sitter jag här och äter paj och inser att jag borde vika in tvätten i hyllorna och bädda sängen också men GOSH man hinner ju inte ha hand om sig själv när man är hemma själv? haha. har gjort massa jag behöver men skulle minst en dag till för att bara koppla av. spela tvspel, äta rester av pajen och dricka kaffe. men det blir väl om ytterligare ett och ett halvt år nästa gång och då behövs det nog städas igen! Haha. aja. puss på er.