i tid och otid, i glädje och sorg och bla bla bla

jag bloggar dåligt nowadays. kanske har jag slutat föralltid. kanske inte. jag har liksom ingen ork eller motivation till att skriva saker här. dels beror det på en fast övertygelse om att ingen egentligen läser eller bryr sig. när man är ung och dum intalar man sig att man själv befinner sig in the centre of the universe och att alla således bör finna ett intresse i det som en uttalar sig om. pytsan heller. sen beror det också på allmän livspanik. ja men ni som trots allt ändå varit återkommande gäster här under längre tid vet vad jag pratar om, jag drabbas ju av sådan ibland. och jag är fullt medveten om min "cykel" själv vilket innebär att den inte känns värd att krafsa ner ens i den privata dagboken. 


men något som mitt liv kretsar kring i tid och otid, i glädje och sorg och bla bla bla är böcker. jag shoppar sällan kläder men väldigt ofta böcker. jag går och längtar efter att få göra nya beställningar, klurar på de snyggaste omslagen och är ständigt på jakt efter tips på nya böcker att sluka och älska samt vårda i bokhyllan. på tak om bokhylla så är våra fyllda till bristningsgränsen nu. pierre erbjöd sig att åka och handla en ny men jag sparar till en eventuell utlandsresa så jag har inte råd. och det är ju inte direkt han som fyllt upp den gamla hyllan, haha. så det får vänta. under tiden har jag staplat böckerna på varandra i dubbla rader på samma hylla, det fungerar det också och bokhyllan ser helt överfull ut (vilket bara är positivt). 

eftersom jag själv efterfrågar tips kan jag ju dela med mig lite av vad jag själv har läst på sistone och huruvida de böckerna är något att investera i eller inte. eller låna såklart, från bibblan eller mig, hojta bara om nåt verkar vara av intresse. jag är medlem på en sida som heter boktipset.se: en förbannat ful, krånglig sida men som jag vägrar överge eftersom jag trots allt kommenterat och betygsatt över 60 böcker vid det här laget och att sidans funktioner blir mer och mer givande ju fler betyg man satt (och jag har heller inte hittat något liknande när jag sökt runt på internet så jag stannar trots min motvilja till världens mest idiotiska layout). jag försöker kommentera varje betyg jag sätter för att klargöra varför betyget blivit just det - jag blir irriterad på folk som bara sätter en trea och sen inte kommenterar varför. 
 
nåväl, här kommer mina senaste kommenterade böcker:
 
 
jag heter amanda hildur på boktipset om någon mot förmodan skulle vara intresserad av att kika in. 
 
böcker | |
#1 - - Annie:

Jag klickar mig in här lite då och då och ler alltid åt hur jag många gånger känner igen mig i saker du skriver, om både böcker och livet. Känns skönt att nån mer har lite livspanik då och då och att det är nån mer än jag som tycker lika mycket om att titta på böckerna i bokhyllan som att läsa dom. :)

Svar: annie, fan vad skoj! visste inte att du hittade hit med jämna mellanrum :) skriver du nåt själv?
amanda.

#2 - - angie:

Jag läser fortfarande och har väntat på uppdatering under typ hela sommarn <3

Svar: men åh sötnos! då ska jag uppdatera bara för dig <3
amanda.

#3 - - jullis:

jag tittar in så fort jag sitter vid datorn och blir alltid besviken när inte något nytt är skrivet. JAG bryr mig om DITT liv! min inspirerande storasyster.

#4 - - Pärlan:

Jag brukar också läsa. Det är kul att veta vad som händer i livet ju. Jag har så dålig koll annars

#5 - - Alex:

Jag har sagt det förut, men det tåls att sägas igen, jag är så sjukt imponerad av ditt engagemang när det kommer till böcker! Du är helt otrolig grym Amanda. Du borde bli litteraturansvarig på varenda skola i hela Sverige! (och jag läser med, men jag förstår vad du menar med att man ibland undrar varför man skriver ...jag har också en teori om att man kanske skriver mindre när man känner sig mer tillfreds med sin livssituation, som det verkligen känns som du är på många sätt ...trots livspaniken. Tänk på mig som är en gammal tant och också har det, då kanske paniken blir mindre eftersom du är så ung och har rätt att vara osäker på vad du vill)

Upp