frisörbesök för den brune

zach är ju av den långhåriga sorten cavalier king charles spaniel vars hårväxt aldrig mattas av utan fortsätter växa, och växa och växa. enligt "rasbestämmelser" och sån shit som gäller om jag skulle vilja ställa ut honom så "får" man inte trimma honom, utan han ska bara ansas lite fint i topparna och i övrigt behålla långa längder. men det struntar jag i. zach mår allra bäst när han är nedtrimmad och när håret inte är så långt att han trampar på öronen och det tar fem timmar innan han torkat ordentligt. när inte ossi kan bita tag i manen som fördel vid bustillfällen och när bajset inte fastnar i de s.k. byxorna vid promenader (det senaste är nog mest jag glad över, tror inte han märker någon riktigt skillnad). 

så i onsdags tog vi med honom till hans stammisställe, marias hundsalong i linghem. där har han gått alla gånger tidigare så där känner han sig trygg (finns nog visserligen ingen stans där han känner sig otrygg, inte ens på skjutbanan när vi var på olas uppvisningsdag med militären) och maria känner zach vid det här laget och är medveten om hans diverse krämpor och besvär. 300 kronor ska  hon ha för kalaset och det är väldigt billigt, ofta får man punga ut med uppemot 8-900 kronor och det känns lite väl i och med att jag väldigt sällan lägger så mycket ens på mitt eget hår. i klippningen ingår också öronrengöring och kloklippning så det är kanoners! så här blev förändringen:


före


efter!!!


och även om zach må se lite sur ut på bilden så är det på grund av kameran och inte av frisyren. för han blir som en helt ny hund när han är nedklippt. han far runt, det ska busas, det ska mysas, det ska undersökas grejer. det känns som att han blir en valp på nytt. dels är han ju ca 1 kg lättare och dels blir han inte på långa vägar lika varm när han far runt. han blir så mycket lyckligare helt enkelt och då är 300 kronor ingenting. <3
vovvarna | | Kommentera |
Upp