zachs sjukdom - diskbråck.
phu. äntligen har vovvis fått en diagnos. det är inte borrelia och inte förstoppning och inte tarmvred, utan diskbråck. kotorna i ryggen klämmer nerverna som gör att han tappar känseln i bakbenen. det kan om vi har riktig otur leda till totalförlamning av hela bakvagnen - men man ska inte ta ut något i förskott om det inte är glädjande. just nu är det en relativt "lindrig" form av diskbråck och han har blivit ordinerad kortison i mängder. fyra dagars strikt vila utan promenader, lek eller dylikt och sedan en till två månader då han ska undvika att gå i trappor, hoppa upp i möbler och in och ut ur bilar eller leka med andra hundar.

summan blev inte så gigantisk som vi hade befarat och som de hade varnat för, då de ganska tidigt försäkrade sig om problemet så att han slapp vara kvar ytterligare en dag (som dessutom var helgdag med jour..). 4042 kr slutade det på tillsist, innan försäkringen har kickat in. som tur är får vi lägga ihop det tillsammans med de 1300 kronor som förra besöket gick på (för försäkringen lägger ihop alla veterinärbesök under en 90-dagarsperiod) så då är vi i stort sett redan uppe i självrisken som ligger på 1400 kr och sen är det bara 25% av resterande belopp som vi behöver betala. 

zach är iallafall hemma nu och har ont, men han är inte alls samma sjuka hund som vi såg igår. idag är han mer sig själv med busiga ögon och öronen på skaft, även om han går som att han vore onykter och svajar något fruktansvärt. han gnäller ibland för att det gör ont men inte som igår, då han i stort sett gnällde och gnydde i varje utandning. så otroligt skönt att han fick komma hem ikväll och att de lyckades diagnostisera problemet, hatar ovissheten som råder när man inte vet var hunden har ont eller hur man ska göra för att läka honom! nu har jag iallafall fått konkreta råd så jag vet hur jag bör behandla honom. det blir mycket lyft de närmaste två månaderna helt enkelt! dock är det såklart jobbigt att det var en så pass allvarlig diagnos. i jämförelse med diskbråck som hunden kan ha hela livet och utveckla kroniskt hade borrelia varit att föredra då det ger med sig efter en penicillinkur.. men nåväl. han mår relativt bra nu iallafall och än så länge har inte läget förvärrats.

det var en uppdatering om läget för den som är intresserad. haha. nu ska jag sova för det är jag tamejfan värd. de senaste tre dagarna har varit kaos halv om halvt med uk-kö, oplanerad sommarjobbsintervju, veterinärbesök, hemtenta, sjukare hund, sömnlös natt på grund av sjukare hund, ytterligare ett LÅNGT veterinärbesök, runtspring på berzan, planering av lektion tillsammans med mentor, gråt och förtvivlan över sjukt höga veterinärkostnader och sorgsen hund, lång väntan på veterinäruppringning, besök på veterinären åter igen och sedan pastasalladstillagning. PHU! nu är det äntligen dags att få slagga. imorn ska vi först till apoteket för att handla zachs mediciner och sedan är det tiomila! jag är uppflyttad till fjärdelaget, oh holy shit, och ska nu springa 7000 m! sjukt. men det ska bli kul! följ det live vettja. puss!
vovvarna | | 2 kommentarer |
Upp