Syskonresa till Jonsberg!

Nu ni! Nu är tanken att jag ska påbörja ett inlägg med mycket bilder för det här är en resa jag vill minnas för alltid. När Ola och jag fyllde år för några år sedan fick vi en resa till Gdansk av Julia och Josefina. Det var vår första syskonresa. Nu var det dags för en till! Den här gången var det Ola och jag som stod för resan, för tjejerna har fyllt 25. Men eftersom det numera finns en ny liten familjemedlem (<3) så kunde vi inte åka så långt då vi dels inte visste om hon skulle ha pass när vi bokade och bestämde den här resan, och jag inte visste hur säker jag skulle känna mig på att göra resor med henne vid det här laget. Så det fick bli en stugsemester! 
 
Dagen innan åkte vi allihopa och handlade mat inför resan. Ola och jag hade gjort en inköpslista eftersom vi förbestämt vad som skulle lagas osv, men tjejerna fick vara med och bestämma snacks och alkoholhaltiga drycker och sådär.
 
Sedan kom resedagen och vi alla packade med nöd och näppe in oss + mat + dryck + vagn + packning i bilen.
 
Frukost på donken i Norrköping! Josefinas mat tog så lång tid så hon fick två gratis frappuchinos som plåster på såren. Bra start på resan (även om maten dröjde lite).
 
Strax innan matstoppet som ni kan se. Så spännande med roadtrip, Julia och Josefina visste att det var stughäng som gällde men visste inte var eller hur stugan såg ut.
 
Framme!!! Vi började med att packa in och ur, göra oss hemmastadda. Sedan fick det bli öl och nötter på altanen!
 
Sämre kan man ha det, helt klart. Elli var också på gott humör och underhöll sig själv i sitt babynest.
 
Sen gick vi ner till vattnet och hittade en liten brygga som vi ockuperade för en stund. Hade med oss ölkorv, chips och kyld dryck och badade tills solen gick ner bakom skogen och det började kännas lite kyligt (ja alltså kyligt med den här sommarens mått mätt).
 
På vägen ner mot havet, förbi hästhagar och ladugårdar. Elli somnade på vägen!
 
Bad och öl <3
 
Hej hej från Brygg-Brudarna!
 
Tillbaka i stugan igen så väntar födelsedagsbarnen på att maten skall tillagas och serveras. Under tiden fick de ägna sig åt valfri sysselsättning så det blev godisätning, vin och bok på den kvällsljumna altanen. Bra syssla ändå!
 
Ola och jag styrde med en lagomt avancerad trerätters, med vitlöksbröd, potatisgratäng och ryggbiff samt pannacotta. Gott och såååå mysigt <3 Sedan nattades Elli vid 10-tiden och vi "vuxna" kunde sitta uppe och dricka vin och spela frågespel tills klockan blev 1 och vi kröp ner i sängarna.
 
Lite konstig ordning här men bild på köket i stugan! Här Ola som förbereder den avancerade förrätten sallad och vitlöksbröd. Himla god ändå efter en varm dag med mycket bad!
 
Nästa dag styrde vi med utflykt! Arkösunds pir stod på schemat och vi inledde med glass ute på piren. Jag tog salt jordnöt och polka! Josen tog bästa smaken, choklad. Men kändes så tråkigt att ta samma så jag testade nåt nytt. Nästa gång blir det choklad dock, är ju helt klart bästa smaken.
 
 
 
Sedan letade vi upp en bra klippa där vi satte oss för att sola och bada! Solen gick i moln och Elli var mestadels Gnälli, men det var mysigt ändå. Kallare i havet än dagen innan, men vi hoppade i från en brygga en bit bort och simmade tillbaka till klippan där vi låg och på vägen hann det bli riktigt behagligt. Smart trick!
 
Klipporna i Arkösund. Otroligt vackert!
 
Är man allt för Gnällig åker man i plurret! Hon klarade sig dock.
 
Sen googlade vår naturfantast Julle upp att det skulle gå en vandringsled med utgångspunkt från piren. Vi packade in vagnen i bilen, tog Elli i selen och gav oss ut på tur!
 
Vi hade kanske inte bästa kläderna för vandring men det funkade ändå. Elli sov hela promenaden.
 
Rundan var ungefär 5 kilometer vilket var lagomt! Vi var tillbaka vid bilen ca 70 minuter senare.
 
Efter promenad smakade ölen extra gott när vi kom tillbaka till stugan. Vi matchade in det perfekt med det dåliga vädret som drog in lagomt när vi kommit in i värmen igen. Vi hittade ett boccia-spel som vi underhöll oss med i regnet, spelade man från altanen blev man inte så blöt förutom när det var dags att hämta kloten. Elli var med i Olas lag som ni ser.
 
Lag Ella eller Oli. De vann inte, Julle satt nämligen på en dold talang och presterade i världsklass. Ola hävdar att det är för att hon övat med farmor som liten. '
 
Den här kvällen stod Ola för matlagningen! Det bjöds på Olas carbo (lyxvarianten) och den resulterade i en matkoma över det vanliga. Elli somnade redan klockan 8 men vaknade därför extra tidigt nästa morgon.
 
Då var Julia jättesnäll och tog Elli på en morgonpromenad så jag kunde få sova ut <3 Hade nämligen varit uppe en del under natten också så jag var så himla trött. Älskade fina syskon jag har alltså <3
 
Den här lilla minisemestern var så fantastiskt fin, med mina bästa kompisar i en liten mysig stuga. Önskar vi hade haft fler dagar på oss, det går alltid så fort när man har det mysigt. Kanske nästa gång när vi alla har lite mer semester att ta ut. Men uj vad jag älskar er, gänget! Finaste Lasseungarna.
1 Louise:

skriven

Alltså så himla fint!! Så avis att kunna göra de där med sina syskon. Vi ses så sällan numera med Charlotte i ett annat land. Fint för relationen och allt såg ju ut att klaffa perfekt!

Kommentera här: