dags att häxprocessa igen

såg att min lillesyrra bloggat lite om senaste tiden så jag tänkte att ja men då kanske jag också ska göra det. har inte hänt så mycket förvisso, jag lever inte riktigt ett lika spännande liv som hon gör. men förnöjsamt ändå! senaste veckan har jag inte jobbat utan varit hemma och skrivit uppsats. liksom bara det? sån lyx. har som mål att kunna skicka in den till nu i början av februari, hoppas att det kommer bli så! annars är det maj som är framläggning och det går ju också såklart, men det vore skönt att kunna sopa undan den och fokusera till hundra procent på uppsats nummer två. som jag faktiskt hade möte om idag! var kul att träffa min gamla handledare sofia igen. vi kramades om som gamla vänner och konstaterade att det var fem år (!!!) sedan vi sågs sist, när jag harvade med den uppsatsen senast. 2012 står det tydligen på uppsatsen som skickats in, och det kan stämma, det var då jag träffade pierre och allt det där också. så himla lustigt att tiden går så fort. panik på det. men också skönt att kanske förhoppningsvis äntligen få sätta en punkt för den här himla evighetsplågan till lärarutbildning någon gång, och lyfta blicken och gå vidare. MEN först ska uppsatsen om häxprocesserna omarbetas och förhoppningsvis förbättras! den är närmare 60 sidor också så det kommer bli en hel del jobb med att korta ner den.. haha herregud. men det här löser jag och sofia, hoppas jag!

 
sen är vi hundvakter nu också! till henrik och magdas lilla underbara odjur ronja. när jag kom hem från handledarmötet hade hon vänt upp och ner på hela läggan... och tuggat sönder min bok D: som tur var hade jag redan läst ut den, hehe. nu ska hon nog inte behöva vara ensam nåt mer innan hon ska lämnas tillbaka till sina rättmätigare ägare på tisdag. 

nåväl, nu tar jag helg! ska läsa bok och dricka kaffe. puss <3
vardag | | Kommentera |

Ett litet självupplyftande (får man göra ibland)

Man måste få fira de små grejerna! Igår upptäckte jag att jag utan problem kunde få på mig och knäppa ett par gamla jeans som legat avlagda ett tag pga varit alldeles för trånga i knappen (har inte velat riskera att den ska fara iväg så har inte använt dem i väntan på "bättre tider" så att säga). Jag har ju lagt undan vågen, för vill inte bli manisk i detta, men någonstans söker man ju ändå lite pepp i form av indikationer på att man går åt rätt håll. Tycker att jag ser smalare ut i anstiktet men annars har jag inte direkt märkt någon skillnad (förutom att jag inte är så himla trött hela tiden och att jag faktiskt håller mig mätt riktigt länge) nu när jag har börjat med lågkolhydratkost, men jo detta var ju en indikation om något! Jag har förresten lovat mig själv lite lösgodis eller liknande treat på lördag om jag är duktig och kör på ordentligt även den här veckan. Lyllos mig på lördag om jag klarar det!

.. och lchf är ju så bra för trots att man liksom "går på diet" så kan man äta såna saker på bilden ovan. Okej inte alla kex, men iallafall knäckebrödet, och sedan alla ostar och alla charkisar <3 MMMMMM!!!

Nu sitter jag med uppsatsen och ska köra på till tidigast klockan 14 innan jag får ta rast igen, wish me luck. Puss!
vardag | | Kommentera |

Vackrare har sällan skådats

Hej från sängen och min eminenta laptopkamera! Är den inte förträfflig så säg? Eller så inte. 


Är för tillfället mitt uppe i ett försök till socker-detox, som hittills gått bra. Äter ju inte så mycket godis/sötsaker, men desto mer pasta, ris och potatis. Bävar inför helgen och liknande när man ska vara social och börjar häva i sig flytande bröd, aka öl... Men känner mig iallafall trygg i att jag ska träffa Emmy på lördag kväll, och FÖRVISSO bälja vin men iallafall rött och det är ju det bästa av alla dåliga alternativ. Gott är det också, om än inte lika smaskens som öl. OBS att jag alltså inte ska hålla på så här för jämnan, men att dra ner på socker och liknande är nog ett smart drag. Kör striktare ett tag är tanken men man vet aldrig, vill inte lova något ens för mig själv eftersom jag vet hur svagsint jag kan vara och helst inte vill skamma mig själv mer än nödvändigt. Mer än vad man gör normalt, så att säga. 

Sjukt bara att man får så ont i huvudet av att utesluta socker? Fryser också mer än vanligt har jag märkt. Kan ju bero på vädret också visserligen, men blir liksom rödblossig om kinderna, stickig i fingrarna och frossig? Konstigt. Känner mig som att jag ligger på drogavgiftning (och det kanske jag gör också, lite beroende på hur man ser det). Nu ska jag läsa boken som ligger där bakom som ni kan ana på bilden och sedan släcka för natten. Eller en grej till! Magda och jag har köpt på oss fem gånger till på Linköpings squashhall! NU ni kommer det bli squashare av oss! 5 pass för 2 pers kostade 460 kr på Lets deal. Haha konstigt ställe att hitta träningspass på men whatever works känner jag? Då ingår racket och boll också, fantastiskt ju! Godnatt folks!
vardag | | Kommentera |
Upp