Ett november med höstblåsor

hej och välkomna till hajk. idag sker bloggandet under en svenska 3-lektion, mina 8 grabbar jobbar på med egna grejer (de ska hålla högtidstal) och jag blev just klar med rätt mycket planering så vad passar inte bättre än en liten update? 
 
jag har varit hemma med sjukt troll i dagarna 2. eller ja, hon har varit ganska frisk, men hon har haft blåsor runt hela munnen, i rumpa, på fötter och händer. de där jäkla höstblåsorna slog visst ut ordentligt till sist, och febern kom under helgen. sen avtog den till tisdagen och jag cyklade bort med henne till förskolan i god tro att allt var ok, hade läst på 1177 att de får komma in med blåsor pga då är smittorisken redan över. men den uppfattningen delade inte förskolan så det blev att åka hem igen, så länge blåsorna fortfarande vätskade sig. så vi har hållit elli hemma tis, ons och tors och idag kändes de äntligen tillräckligt torra för att vi skulle kunna lämna henne med gott samvete. tror hon var rätt nöjd också, det blev lite ledsna miner när hon inte fick stanna kvar i tisdags utan att vi vände hem igen. 
 
 
Här är skruttan med utslagen, right in your face, vassego
 
 
 
 
elli är verkligen inne i en kan-själv-period nu, eller, man kanske ska säga att den har påbörjats för att i princip aldrig ta slut. nåväl. därför gäller det att komma på arbetsuppgifter där hon kan prestera just på egen hand, samtidigt som man själv gör det som verkligen behöver göras utan risk för inblandning av nån som egentligen inte alls kan själv. hon har fått en egen kniv som hon kan jobba med i köket. den är ärvd från farmor och hade ett namn som jag febrilt jobbar för att försöka komma ihåg men inte minns, men vi använde den hos henne när vi hjälpte till i köket. även pallen som elli har är samma som vi stod på när vi hjälpte farmor, ja rent av köket är ju detsamma så här är det mycket som går igen! mysigt är det iallafall och elli gillar att vara en del av kökspersonalen. vi har bakat scones och tillagat lasagne (där hon fick hacka svamp), och igår blev det flygande jakob där hon var asnvarig för att måtta upp ris, skära banan samt strössla jordnötter. lagomt svårt och inte så kladdigt, mama approves. 
 
nåväl nu ska denna trötta mama återgå till sitt arbete, och hjälpa sina kära treor att ro sina tal i hamn. nästa vecka ska vi börja skriva vetenskapliga texter, det blir kul! efter att jag är klar med treorna har jag en lektion med språkintro och ett utvecklingssamtal, sen är det HELG vilket ska bli skönt även om det är mycket inplanerat vilket känns lite jobbigt. nästa helg ska jag se till att inte ha ett dugg att göra för veckorna är så fullsprängda att jag kommer få magsår om jag fortsätter planera upp även helgerna, även om det handlar om att umgås med vänner jag älskar. PUSS på er ladies and hengslemen.