Efter en och en halv vecka hemma

Still uppe i denna röra av undervisning plus barnuppfostran/underhållning samt med det ständiga dåliga samvetet att jag inte har tid att stimulera henne ordentligt. Men i helgen har Elli blivit riktigt bra kompis med en grannpojke som går på hennes avdelning på förskolan, så fredag, lördag och söndag har de lekt i timtals och studsat studsmatta, spelat boll och röjt i lekparken så hon har somnat som en STOCK på kvällen sen. Men idag är han på förskolan och Elli är fortfarande hemma, nu med blöt hosta som inte vill ge sig. Och just måndagar är min längsta dag rent jobbmässigt men jag satt hela eftermiddagen igår och snickrade ihop uppgifter, förinspelade föreläsningar och satte ihop PDF:er för att den här dagen skulle kunna flyta på så enkelt som möjligt med självgående elever, och hittills fungerar det rätt bra. Jag och Elli kunde till och med gå ut och studsa studsmatta medans jag var lärare på "jour" med telefonen och mailen i högsta hugg om de kom med frågor men alla genomförde uppgiften galant! Phu. Bara ett par timmar kvar, jobbar till fem idag...! 

Här är vi idag!

På onsdag ska jag iallafall tillbaka till skolan för då är Pierre hemma, så det ska bli skönt att "ordna upp" saker och ting lite. Känns nu som att man inte har kontroll riktigt, elever åt alla håll och lektioner som går lite in och ut ur varandra på ett sätt som de inte gör när man har dem "fysiskt" på plats i klassrummet. 

Gick in i vecka 35 igår. Var på MVC i fredags och det konstaterades att lillen inte vänt sig till rätta än, så blev inbokad för extra ultraljud och eventuellt vändningsförsök den 14:e. Hoppas han hinner vända sig tills dess, är inte så pepp på att föda i sköte (eller ännu mindre pepp på snitt) mitt i allt nu också men är det vad som krävs så får jag väl göra't. Men som sagt: bara 3-4% av alla vänder sig inte tillrätta så jag har ju oddsen på min sida va? 

Det blir tyngre och tyngre med magen nu, den är rätt stor vid det här laget. Uppe i 84 pannor och nu märks det att han har ont om plats där inne. Har börjat få riktigt ont av foglossningen också, kan inte gå normalt utan stelt och vaggande och att komma upp och ner från golvet är plågsamt smärtsamt men inte omöjligt. Igårkväll var ända lösningen att bada riktigt varmt men sen att komma upp ur badkaret är ju en jäkla pärs... Men jag kom upp!

Aja. Tillbaka till att rätta inlämningar så ses och hörs vi en annan dag. Puss på er!